18/8/10

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΘΑΡΡΟΣ
18 Άυγούστου 2010 Αρ. Φύλλου:33328 

Απλήρωτοι οι προμηθευτές για τα ζητήματα τουρισμού

Επειδή ο Υπουργός Εσωτερικών δεν υπογράφει απόφαση ισοκατανομής δαπανών
Απλήρωτοι, είναι όλοι οι προμηθευτές που το 2010 συνεργάσθηκαν με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας, αφού δεν εγκρίνεται ούτε 1 ευρώ, επειδή ο Υπουργός Εσωτερικών, δεν έχει υπογράψει ακόμα βεβαίωση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση των δαπανών από την Υπηρεσία Εντελλομένων Εξόδων. Το συνολικό ποσό που οφείλεται αυτή τη στιγμή σε προμηθευτές είναι περίπου 330.000 ευρώ.

Αυτό, όπως τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αντωνία Μπούζα, συμβαίνει σε όλες τις Νομαρχίες της χώρας, όμως ήδη έχει δημιουργηθεί μια άσχημη εικόνα στο εξωτερικό με προμηθευτές που έχουν συνεργαστεί.

Στο μεταξύ, στην Επιτροπή της Μεσσηνίας, ο ΕΟΤ εξακολουθεί να οφείλει το ποσό συμμετοχής του για το 2008 και το 2009, το οποίο ανέρχεται σε 160.000 ευρώ για κάθε έτος.
Οφειλές

Η κα Μπούζα διευκρίνισε, ότι όλες οι Επιτροπές Τουρισμού κάθε χρόνο στέλνουν το πρόγραμμά τους στο Υπουργείο Εσωτερικών για έγκριση. Αυτό με τη σειρά του το εγκρίνει και ο Υπουργός Εσωτερικών εκδίδει από το Μάρτιο απόφαση, η οποία περιλαμβάνει την κατανομή των δαπανών που πρέπει να γίνεται σε κάθε δράση και στις κατηγορίες των Μέσων Ενημέρωσης, όταν πρόκειται για διαφήμιση, προκειμένου να διασφαλίζεται η ισοκατανομή.

Αυτή η απόφαση φέτος δεν έχει εκδοθεί ακόμα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είπε η κα Μπούζα, βρίσκεται εδώ και μήνες επάνω στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών.

«Επίσης, φέτος, δεν έχει διαθέσει ούτε ο ΕΟΤ 1 ευρώ για προβολή και οι δαπάνες που έχουν γίνει, υπολογίσθηκαν αποκλειστικά με τις δυνατότητες της Νομαρχίας. Επιπλέον, στις εκθέσεις τουρισμού που συμμετέχουμε, προπληρώνουμε ως Νομαρχία τη συμμετοχή του ΕΟΤ. Ο δε ΕΟΤ στη Μεσσηνία, χρωστάει τη συμμετοχή του για το 2008 και το 2009, που είναι 160.000 ευρώ για κάθε χρόνο», τόνισε.

Αρνητική εικόνα

Η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την έγκριση πληρωμής των προμηθευτών.

«Η Υπηρεσία Εντελλομένων δεν εγκρίνει καμία πληρωμή, διότι δεν έχει αυτή την απόφαση και όλα τα τιμολόγια γυρνάνε πίσω. Κάναμε ερώτημα στο Υπουργείο και αυτό απάντησε να μην γίνει καμία πληρωμή αν δεν υπάρχει η εν λόγω απόφαση, η οποία εκλαμβάνεται ως απαραίτητο δικαιολογητικό. Έχουμε βρεθεί σε δυσχερή θέση, διότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, αν και τα χρήματα υπάρχουν. Οι προμηθευτές μας, που μέχρι σήμερα μας στήριξαν και έκαναν υπομονή, διαμαρτύρονται πλέον έντονα. Το χειρότερο είναι ότι ήδη έχει δημιουργηθεί κακή εικόνα και στο εξωτερικό, με τους εκεί απλήρωτους προμηθευτές, από τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις και δράσεις τουρισμού. Δεν μπορούμε να εξοφλήσουμε ούτε δαπάνη 5 ευρώ και είναι λογικό να μας σχολιάζουν αρνητικά», κατέληξε η κα Μπούζα.

Της Βίκυς Βετουλάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger