31/8/10

Αποζημιώσεις συκοπαραγωγών


Από την εξέλιξη της παραγωγής, διαφαίνεται ότι οι Μεσσήνιοι συκοπαραγωγοί υπέστησαν εξ΄αιτίας της ανομβρίας και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν το μήνα Αύγουστο, σοβαρές ζημιές .
Η φυτική παραγωγή επηρεάσθηκε σοβαρά και η εκτεταμένη φυλλόπτωση στα συκόδεντρα επηρέασε αρνητικά την καρποφορία.
Οι παραγωγοί ,στην κεντρική Μεσσηνία και στο Δήμο Πεταλιδίου, από όπου και πληροφορήθηκα την ένταση του προβλήματος, βλέπουν να χάνεται και η τελευταία τους ελπίδα για τη φετινή παραγωγή και το αναμενόμενο εισόδημα από τα σύκα να συρρικνώνεται επικίνδυνα.
Επειδή η οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα αρχίζουν και γονατίζουν κυριολεκτικά τους Μεσσήνιους αγρότες ,ελπίζω τουλάχιστον ο ΕΛΓΑ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να κινηθεί χωρίς χρονοτριβή , προκειμένου άμεσα να καταγράψει τις ζημιές και να αποζημιώσει τους πληγέντες αγρότες από την ένταση των καιρικών φαινομένων.
Αναμένοντας την αντίδραση των αρμοδίων Υπηρεσιών,ελπίζω και οι εκπρόσωποι της Μεσσηνίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο να τείνουν άμεσα χείρα βοηθείας στους δοκιμαζόμενους αγρότες μας και να αναδείξουν περαιτέρω το θέμα αυτό.

Καλαμάτα 31 Αυγούστου 2010
Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Νομαρχιακή Σύμβουλος
Πρόεδρος Ν.ΕΤ.Π.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger