2/9/10

Εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού «Δημοτική Ένωση Μεσσήνης» του υποψήφιου δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου


"Συμμετέχω για την ανάπτυξη" είναι το σύνθημα του συνδυασμού "Δημοτική Ένωση Μεσσήνης" του υποψήφιου δημάρχου Στ। Αναστασόπουλου, που παρουσιάστηκε χθες.
Όπως επισήμανε, o «νέος Δήμος με το 1/5 της συνολικής έκτασης του Νομού Μεσσηνίας, με 69 δημοτικά διαμερίσματα και πάνω από 100 οικισμούς, αποτελεί μια μικρή νομαρχία, που οφείλουμε και πρέπει να θέσουμε σε αναπτυξιακή τροχιά, καθώς τα περιθώρια είναι μεγάλα και οι ευκαιρίες που δίνονται αρκετές».

Το πρόγραμμα
Επισήμανε ότι ατμομηχανή στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη θα αποτελέσουν ο αρχαιολογικός πλούτος και τα πολιτιστικά μνημεία, η παραλιακή ζώνη και η ενδοχώρα του Δήμου και, οπωσδήποτε, η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.
Παρουσίασε ενδεικτικά δράσεις και έργα, που θα σηματοδοτήσουν τους άξονες του προγράμματός του, όπως η προβολή και ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, της Σαμαρίνας, του Ανδρομονάστηρου, του Πολυλιμνίου, του Βουλκάνου, των διάσπαρτων Μυκηναϊκών τάφων από Καρποφόρα μέχρι Μάνεσι, μέσα και από τη βελτίωση της διαδημοτικής οδοποιίας, η ανάδειξη των παραλιών από Μπούκα, Ανάληψη, Βελίκα, Πεταλίδι, Χράνους, Άγιο Ανδρέα μέχρι Νέα Κορώνη, αλλά και της ενδοχώρας, η βελτίωση των εγγειοβελτιωτικών υποδομών στη «Μακαρία γη». Είπε, επίσης, ότι με χαρά θα αναλάβει την ευθύνη των υποδομών της Παιδείας, ενώ ως προς τη λειτουργία Υπηρεσίας Πολεοδομίας θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών με ταυτόχρονη προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.
Ακολούθως, αναφέρθηκε σε έργα και μελέτες που υλοποιήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, υπό την εποπτεία του και αφορούν στο διευρυμένο Δήμο Μεσσήνης (παράκαμψη Εύας, βελτίωση του ασφαλτοτάπητα της 7ης επαρχιακής οδού, Καζάρμα – Τουλούπα – Χάνια –Χώρα). Μίλησε και για τη μελετητική ωρίμανση νέων έργων πρόσβασης προς την Αρχαία Μεσσήνη, όπως η έτοιμη μελέτη για τη βελτίωση του τμήματος Μεσσήνης –Βαλύρας, η σε φάση ολοκλήρωσης μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στη Μαυροζούμενα και η επίσης σε φάση ολοκλήρωσης μελέτη Λάμπαινας - Αρχαίας Μεσσήνης. Είπε δε ότι θα διεκδικηθούν οι εντάξεις των μελετών αυτών στο ΕΣΠΑ, μίλησε για τα εγγειοβελτιωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, για την πυροπροστασία και τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας.
Για το οδικό τμήμα Ριζόμυλος – Κορώνη, ανέφερε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη και διεκδικείται η χρηματοδότηση ολόκληρου του έργου ή τουλάχιστον των πρώτων 10 χιλιομέτρων.
Αναφερόμενος στο τμήμα Καλαμάτα - Μπούκα – Ριζόμυλος, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το ζήτημα δεν έχει τελειώσει και πρόσθεσε πως αγωνίστηκε για να χαμηλώσει το ύψος του δρόμου στο κατώτατο δυνατό και τεχνικώς ανεκτό επίπεδο, καθώς και για να είναι ανοικτός ο δρόμος και όχι κλειστός, να υπάρξουν περισσότεροι κόμβοι και προσβάσεις προς τη θάλασσα και προς τις πόλεις και τους οικισμούς
Τέλος, όσον αφορά στην πρόσβαση στις παραλίες, ζήτησε από τους παριστάμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες. «Η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Καμία παραλία δε θα κλείσει και οι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλη την ακτογραμμή αρμοδιότητας του διευρυμένου Δήμου», είπε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτοι υποψήφιοι
Εν συνεχεία παρουσίασε μερίδα των υποψηφίων του συνδυασμού, οι οποίοι είναι:
Γκότση Φωτεινή (Δήμος Βουφράδος), νηπιαγωγός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δασκαρόλης Παναγιώτης (Δήμος Μεσσηνης), πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού, δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Ηλιόπουλος Αναστάσιος (Δήμος Ιθώμης), αστυνομικός διευθυντής, τέως διοικητής Τροχαίας Καλαμάτας, Κόντου Αικατερίνη (Δήμος Ανδρούσας), απόφοιτη Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών και Ινστιτούτου Αμερικανικών Σπουδών Αθηνών, αντιδήμαρχος Ανδρούσας, ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Δήμος Μεσσήνης), δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Μπρατσιάκος Ιωάννης (Δήμος Αριστομένους), οικονομολόγος, δήμαρχος Αριστομένη, Παπαγεωργίου Παναγιώτης (Δήμος Αριστομένους), πρόεδρος της «ΣΥΚΙΚΗΣ», Πατσιώτης Ηλίας (Κοινότητα Τρικόρφου ), απόφοιτος Σχολής Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, πρόεδρος της Κοινότητας Τρικόρφου
Πλατάρος Ιωάννης (Δήμος Μεσσήνης) μαθηματικός – οικονομολόγος, διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, πρόεδρος στο παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας, Ρούτσης Κωνσταντίνος (Μεσσήνη), μαθηματικός, δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Στραβόλαιμος Γεώργιος (Δήμος Πεταλίδιου), γιατρός, νομαρχιακός σύμβουλος και τέως δήμαρχος Πεταλιδίου, Τσίκινης Ηρακλής (Δήμος Μεσσήνης), υπάλληλος υπουργείου Πολιτισμού, πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου, δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Τσούσης Ιωάννης (Δήμος Μεσσήνης), πολιτικός μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης και Φίκιρης Νικόλαος (Δήμος Αίπειας), μηχανολόγος, δημοτικός σύμβουλος Αίπειας.
Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί του προέδρου της ΝΟΔΕ Περ. Μαντά, του τ. βουλευτή Δημ. Σαμπαζιώτη και της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων υποψηφίων.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger