19/9/10

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Η επαναλειτουργία του πεδίου βολής Σχίζας από την Πολεμική Αεροπορία αποτελεί για ολόκληρη τη Μεσσηνία μία πολύ αρνητική εξέλιξη.
Η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Νομού μας είναι πλέον μαζί με τον πρωτογενή τομέα και ο τουρισμός.
Προσδοκούμε πολλά από την περαιτέρω ανάπτυξή του και τυχόν εμπόδια σ΄αυτή την πορεία θα πρέπει όλοι μας πολίτες και φορείς του τόπου να τα ξεπεράσουμε.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής αντιλαμβανόμενη εγκαίρως τη σπουδαιότητα αυτής της αρνητικής εξέλιξης ,σε έκτακτη συνεδρίασή της, συντάχθηκε με το Δημοτικό Συμβούλιο Μεθώνης και ζήτησε να μην επαναλειτουργήσει πλέον το πεδίο βολής στη Σχίζα.
Πέραν του ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, επιβαρύνει και το οικοσύστημα της περιοχής που έχει χαρακτηρισθεί ως περιοχή NATURA ,με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Ανταποκρινόμενη η Πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π.Μεσσηνίας κ.Αντωνία Μπούζα στην πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής ,παραβρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε 19-9-2010 στη Φοινικούντα παρουσία πολλών αυτοδιοικητικών παραγόντων και πολλών πολιτών και τοποθετήθηκε επί του ζητήματος αυτού , δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του κ.Δημήτρη Δράκου προσωπικά και αυριανού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Η κ. Αντωνία Μπούζα από τα μέσα του μηνός Ιουνίου είχε πληροφορηθεί ότι γινόντουσαν κάποιες ενέργειες από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας για την επαναφορά του πεδίου Βολής και με επιστολή της στον ημερήσιο τοπικό τύπο , είχε αναδείξει το θέμα και είχε ζητήσει την ενεργοποίηση των βουλευτών του Νομού μας και την παρακολούθηση από πλευράς τους του θέματος που έχει θορυβήσει και όχι άδικα τους Μεσσήνιους πολίτες.
Συμπαραστεκόμενοι λοιπόν στο δίκαιο αίτημα των πολιτών, ζητούμε από την Πολιτεία να άρει την απόφασή της για τη νήσο Σχίζα.

Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου
Νομαρχιακή Σύμβουλος -Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.
και υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με το Δημήτρη ΔΡΑΚΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger