9/10/10

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Οι αρμοδιότητες των Νομαρχιακών Αυτοδιοίκησεων , είναι σαφείς και καθορισμένες.
Το ομιχλώδες τοπίο της δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει σύγχιση στους ΄Ελληνες πολίτες , οι οποίοι, έχοντας ψηλά στη συνείδησή τους, το Νομαρχιακό θεσμό, θεωρούν πως οι Νομαρχίες είναι υπεύθυνες για τα πάντα σε ένα Νομό.
Ο πολυκερματισμός αυτός των αρμοδιοτήτων , είναι και ως ένα μεγάλο βαθμό το αίτιο της όποιας δυσκολίας στην εκτέλεση των δημοσίων έργων, της υλοποίησης πολιτικών ανάπτυξης και κοινωνικής μέριμνας .
Η εμπλοκή της Α΄βαθμιας αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας και αγανάκτησης πολλές φορές στους πολίτες , οι οποίοι δεν γνωρίζουν τους πραγματικά αρμοδίους και χάνονται στους διαδρόμους των διαφόρων υπηρεσιών όταν ζητούν να προωθήσουν κάποιο αίτημα για τις τοπικές κοινωνίες.
Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα.Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει συγκεκριμένες και ξεκάθαρες αρμοδιότητες.Τα έργα οδοποϊίας που είναι και το πιό καίριο θέμα, δεν είναι όλα αρμοδιότητας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.Υπεύθυνοι ακόμη για αυτά είναι οι Δήμοι και το Υπουργείο Χωροταξίας και Δημ έργων.Για τα αγροτικά προϊόντα (καθορισμό τιμών,επιδοτήσεις, αποζημιώσεις κ.λ.π.},υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,για τις μεταφορές το αντίστοιχο υπουργείο κ.λ.π.
Η Νομαρχία έχει την εύθύνη της διεκδίκησης για τις τοπικές κοινωνίες και της παρουσίασης μελετών προκειμένου να ενταχθούνδιάφορα έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να υλοποιηθούν.
Αυτά τα αναφέρω , διότι πρέπει να αρθούν οι παρεξηγήσεις τις οποίες συντηρούν κάποιοι για να κρύψουν την κυβερνητική αδράνεια και απραξία.
Ναι η Κεντρική εξουσία , οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν την τελική ευθύνη για την ανάπτυξη ενός τόπου.
Ας απευθυνθούμε λοιπόν για όλα αυτά στους καθ΄ύλην αρμόδιους .
Τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο και ας τους θέσουμε τα ερωτήματα που τώρα θέτουμε αλλού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger