28/11/10

Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ “ξεπουλά” το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.Αντιδρούν βουλευτές…Σιωπή απο τον νεο Περιφερειάρχη…

REPORT 24.GR
November 27, 2010 · Σχολιάστε

Εσωκομματικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου και του αρμόδιου υφυπουργού και Γ. Πανάρετου για το προς εφαρμογή σχέδιο «Καλλικράτης» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Έξι βουλευτές της περιφέρειας Πελοποννήσου, προερχόμενοι από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο κατάργησης Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, απηύθυναν ερώτηση προς την κ. Διαμαντοπούλου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τη «στοχοποίηση», όπως αναφέρουν, του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Με την προσωπική υπογραφή του βουλευτή Λακωνίας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, αλλά και των κ.κ Οδυσσεά Κωνσταντόπουλου (Αρκαδίας), Αικατερίνης Φαρμάκη και Άγγελου Μανωλάκη (Κορινθίας), Νάντιας Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Βουδούρη (Μεσσηνίας), γίνεται λόγος για «ιδιαίτερη στοχοποίηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ιδέες και προτάσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για συγχωνεύσεις και “καταργήσεις” Τμημάτων και Πανεπιστημίων ανά την Επικράτεια».
Υπογραμμίζοντας ότι τα εν λόγω τμήματα του ΠΑΠΕΛ δημιουργήθηκαν με αγώνες και προσπάθεια ετών και συμβάλλουν στη σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής, οι έξι βουλευτές τονίζουν ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα πανικού και ανησυχίας στους νομούς της Πελ/σου από τα δημοσιεύματα, τα οποία προσθέτουν ότι εκφράζονται ως απόρροια της γενικότερης ανησυχίας για τον εξορθολογισμό του χάρτη των ΑΕΙ εν όψει της οικονομικής κρίσης, ενώ επηρεάζουν και την ίδια λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Τέλος η σιωπή και το νεου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου γεννά ερωτήματα για το θέμα του ΠΑΠΕΛ και είναι να δουμε τι στάση θα κρατήσει

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger