15/12/10

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ "Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, Τουρισμός και Προσέλκυση Επενδύσεων: Πυλώνες Στήριξης της Μεσσηνιακής Οικονομίας "

Εκδήλωση της EΞΠPEΣ για πυλώνες στήριξης της μεσσηνιακής οικονομίας
Πηγή: Express.gr 15/12/10-07:00
Συνδιοργάνωση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας


Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ της προώθησης των τοπικών προϊόντων αλλά και της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, σε συνάρτηση με τον τουρισμό και τις απαραίτητες υποδομές και επενδύσεις, θα αποτελέσουν τους κεντρικούς άξονες της φετινής συνεδριακής εκδήλωσης που διοργανώνει ο όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά μεθαύριο Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο Filoxenia της Καλαμάτας.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, Τουρισμός και Προσέλκυση Επενδύσεων: Πυλώνες Στήριξης της Μεσσηνιακής Οικονομίας» και εντάσσεται στην προσπάθεια του ομίλου ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά για την προβολή των κρίσιμων αναπτυξιακών θεμάτων που αφορούν την ελληνική περιφέρεια και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Μεσσηνία.

Η ημερίδα έρχεται και ως συνέχεια της ανάλογης περυσινής που είχε θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό. Eτσι θα δοθεί η ευκαιρία και ενός απολογισμού με βάση τα νέα δεδομένα, τα οποία στο μεταξύ έχουν διαμορφωθεί.
Την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης θα κηρύξει ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος, εκ μέρους του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα στοιχεία δύο μελετών που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της εκδήλωσης για την «Οικονομία και την Αγορά Εργασίας στη Μεσσηνία» από τον διευθυντή της εταιρίας Data RC Θ. Λουλούδη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Φαίδωνα Κουνινιώτη και η δεύτερη για τη «Γαστρονομία στο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού» από την κ. Αγγελική Καραγκούνη, Project Manager του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οι εργασίες της ημερίδας είναι χωρισμένες σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα με θέμα «Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης & Ενίσχυση της Εξωστρέφειας: Εμπειρίες - Δυνατότητες - Προοπτικές» θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος για τη «Συμμαχία για την ενδυνάμωση της μεσσηνιακής αγοράς», ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Agrino - ΕΥΓΕ Πιστιόλας Α.Ε. Κώστας Πιστιόλας με θέμα «Πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα - διαβατήριο για τις εξαγωγές» καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων ΜμΕ της Εθνικής Τράπεζας Σπύρος Φλώρος.

Στη δεύτερη ενότητα με θέμα: «Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης & Τουρισμός: Η σημασία των υποδομών, των νέων προϊόντων και των επενδύσεων» θα μιλήσουν εκ μέρους του ΕΟΤ ο κ. Σωτήρης Βαρελάς, επιστημονικός συνεργάτης, η πρόεδρος της Ν.Ε. Τουριστικής Προβολής της Ν.Α. Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα για την «Τουριστική αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας για την ανάπτυξη της υπαίθρου» και ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή και άυλη πολιτιστική κληρονομιά»
Ενεργό συμμετοχή θα έχουν επίσης τοπικοί παραγωγικοί φορείς αλλά και επιχειρηματίες της Μεσσηνίας από ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο ενότητας σχολιασμού και συζήτησης, ενώ ξεχωριστή στιγμή θα αποτελέσει και φέτος η απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπο της περιοχής.

Χαιρετισμούς από του βήματος θα απευθύνουν εξάλλου κατά την έναρξη των εργασιών ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Νομαρχία Μεσσηνίας, τον Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με μεγάλο χορηγό την Εθνική Τράπεζα και χορηγούς τους: Οινομεσσηνιακή, Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμάτας, Συκική, Interamerican, Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας και Arte Creative Team.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger