27/12/10

ΕΟΡΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ-ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ


Της Αντωνίας Μπούζα-Κωνσταντέλου



Η υποτονικότητα στην αγορά και η κατήφεια, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των φετεινών Χριστουγέννων .
Οι επαγγελματίες έμποροι , οι υπάλληλοι και γενικά όλος ο εμπορικός κόσμος , βρίσκονται σε δεινή θέση.
Η έλλειψη ρευστότητας αλλά και διάθεσης , λόγω της πεσμένης ψυχολογίας των Ελλήνων πολιτών , δημιούργησε βαρύ κλίμα στην Ελληνική περιφέρεια αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Αυτή είναι η πικρή διαπίστωση , αλλά οφείλουμε να μη μείνουμε σ΄αυτό !
Αναμένουμε εκείνες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τον εμπορικό κόσμο και θα βοηθήσουν να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις.
Αναμένουμε εναγωνίως την άμεση εφαρμογή πολιτικών που θα επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου που κι αυτός αρχίζει και πλήττεται έντονα , οι αγρότες μας κ.λ.π.
Αναμένουμε την υλοποίηση όλων εκείνων των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης προς τους Έλληνες πολίτες , σχετικά με το κοινωνικό κράτος, με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας , με τον έλεγχο και την πάταξη του παρακράτους, με τον έλεγχο της αγοράς και τη σταθεροποίηση των τιμών ,με τη δίκαιη φορολόγηση,με τη δημιουργία θέσεων εργασίας κ.α.
Αντί όλων αυτών τι βλέπουμε?
Την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών , τη λάθος κατεύθυνση της πολιτικής που εφαρμόζεται, όπου πλήττονται οι μη έχοντες και όχι οι έχοντες, τη διόγκωση της ανεργίας , την παράλυση του κράτους, την πορεία προς την καταστροφή.
Παρακολουθούμε όλοι οι Έλληνες απαθείς , να μας λένε οι κυβερνώντες και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν σθεναρά , πως ο μόνος σωστός δρόμος διεξόδου από την κρίση, είναι αυτός που ακολουθούμε .
Πως είμαστε και τυχεροί που κάποιοι μας δανείζουν ακόμη , πως σε λίγα χρόνια θα λήξει αυτό το μαρτύριο και πολλά ακόμη ασύστολα ψεύδη , με μοναδικό στόχο να μας αποκοιμίσουν για μία ακόμη φορά και όταν αντιληφθούμε το οριστικό αδιέξοδο , να μην έχουμε δυνάμεις να αντιδράσουμε.
Ακόμη και οι αιρετοί στις νέες αυτοδιοικητικές δομές όπως ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου , θεωρεί σκόπιμο να συντηρήσει τις φρούδες ελπίδες για διέξοδο από την κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι "σε τρεις μήνες θα δημιουργήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , εκείνες τις συνθήκες για να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και να γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου , περιφέρεια πρότυπο " .
Ελπίζω αυτές οι πρώτες 100 ημέρες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου , να μην έχουν σχέση με τις πρώτες 100 καταστροφικές για τον τόπο, της σημερινής Κυβερνητικής πλειοψηφίας και πράγματι να υπάρχει σχέδιο ανάταξης της τοπικής μας οικονομίας και να μην είναι απλώς λόγια,συναίνεσης στην Κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο τόπος τελικά έχει ανάγκη αλλαγής της πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα και μας οδήγησε στη δυσχερή αυτή θέση , αλλά και πολιτικούς που θα δείξουν τη σύνεση που επιβαλλουν οι συγκυρίες και θα αντιληφθούν πως οι Έλληνες έφθασαν πια στα τελικά όρια της αντοχής τους, που αντί να φορολογούν αλύπητα τους πάντες , θα δώσουν εκείνες τις αναπτυξιακές προοπτικές που πρέπει στον τόπο, που θα επενδύσουν στην εμπιστοσύνη και όχι στο φόβο , που θα δώσουν όραμα και ελπίδα σε όλους εμάς !

2 σχόλια:

Admin Team είπε...

Θα ήθελα να σχολιάσω ένα τμήμα του κειμένου.
Κανονικά επρεπε να το σχολιάσω Ολοκληρο, πρόταση προις πρόταση αλλα... τέλος πάντων.

Ακόμη και οι αιρετοί στις νέες αυτοδιοικητικές δομές όπως ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, θεωρεί σκόπιμο να συντηρήσει τις φρούδες ελπίδες για διέξοδο από την κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι "σε τρεις μήνες θα δημιουργήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκείνες τις συνθήκες για να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και να γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιφέρεια πρότυπο".

Ορίστε η κ. Μπούζα. Κριτική στην κυβέρνηση, κριτική στον Tατούλη χωρίς να έχει επισήμως αναλάβει καθήκοντα...
Τελικά κ. Μπουζα μου σας πείραξε πάρα πολύ η μη εκλογή του αποτυχημένου μέχρι πρότινος Νομάρχη Μεσσηνίας κ.Δράκου.
Σας πείραξε, σας έγινε εφιάλτης.
Περαστικά σας. Ελπίζουμε να πάρετε κανένα depon ή κανένα βαρύ ηρεμιστικό μπας και σας περάσει.
Νομίζετε ότι επειδή απέτυχε ο Δράκος τον οποίο υποστηρίξατε σφόδρα, θεωρείτε ότι θα αποτύχουν και οι άλλοι.
Οχι κυρία μου. Δεν θα αποτύχουν. Θα επιτύχουν.
Ο Πέτρος Τατούλης είναι ότι καλύτερο μπορούσε να βγεί περιφερειάρχης.
Αλλοίμονο να βγάζαμε περιφερειάρχη κάποιον που επι 14 χρόνια δεν προσέφερε τίποτα στον νομό Μεσσηνίας.
Και ενω επι 14 χρόνια δεν προσέφερε τίποτα θα προσέφερε σε 5 νομούς;
ΕΛΕΟΣ κυρία μου. Σοβαρευτείτε λίγο.

Και επιτέλους κυρία Μπούζα.
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΛΙΣΤΑΚΙΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΣ.

ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ.
ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;

Admin Team του Φιλιατρά News

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου είπε...

O προβληματισμός μου έχει να κάνει με τις πολιτικές που εφαρμόζονται τώρα και δημιουργούν προβλήματα στη ζωή μας και δεν αφορά καθόλου αυτές που κρίθηκαν από τους πολίτες και καταδικάστηκαν.Η αναφορά μου στον Περιφερειάρχη , δεν έχει να κάνει επ΄ουδενί με κριτική εναντίον του , αλλά για προβληματισμό και ευχή για την υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου !!! Καλή Χρονιά

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger