10/1/11

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


Περιμένουν 7.000 λουκέτα το πρώτο τρίμηνο του 2011

Περισσότερα από 7.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να φέρει μαζί του ο νέος χρόνος στο πρώτο δίμηνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ' Έθνος', περίπου 11.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο».
Το μέγεθος του προβλήματος της αγοράς και η κρισιμότητα της κατάστασης, αναδείχθηκε με τον χειρότερο -αλλά πλέον ενδεικτικό- τρόπο την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου παρά τις δελεαστικές προσφορές των εμπόρων η αγορά λόγω και της εφαρμοζόμενης πολιτικής, όπου πληττονται κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, βρισκόταν σε «χειμερία νάρκη»…
Με 35.000 εμπορικά καταστήματα να έχουν κλείσει το 2010, το νέο "κύμα" πτωχεύσεων βρίσκεται προ των πυλών και δεν θα περιοριστεί στα μικρά ή μικρομεσαία μαγαζιά αλλά θα αγγίξει πολύ έντονα και τις μεγάλες επιχειρήσεις .
«Η δυσκολότερη χρονιά το 2011»…
Η δυσκολότερη χρονιά αναμένεται να είναι η φετινή για τους έμπορους σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη.
«Το 2011 αναμένεται να είναι η δυσκολότερη χρονιά της κρίσης. Θα αποτυπωθούν όλες οι επιπτώσεις των μέτρων και των περικοπών που έγιναν την προηγούμενη χρονιά» τονίζει ο ίδιος. «Το λιανεμπόριο πέρασε ήδη ένα κρας τεστ και μετράει πολλές απώλειες. Τα καθυστερημένα δάνεια έχουν φθάσει τα 28 δισ. ευρώ και οι ακάλυπτες επιταγές τα 2 δισ. ευρώ. Η περαιτέρω καθίζηση της οικονομίας απειλεί τη βιωσιμότητα επιπλέον 7.000 επιχειρήσεων και ασκεί σοβαρή πίεση στην απασχόληση».
Στο -40% ο εορταστικός τζίρος…
Πτώση από -20 έως και -40% είχε ο εορταστικός τζίρος σε μία αγορά που μοιάζει να βρίσκεται στην «εντατική».
Σε σχέση με πέρυσι, 450 εκ. ευρώ λιγότερα μπήκαν στα ταμεία των εμπόρων αφού ο εορταστικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 2,35 δισ. ευρώ.
Τις μικρότερες απώλειες είχαν τα παιδικά ρούχα και υποδήματα με μείωση μόλις -5% ενώ τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσαν η αγορά των ποτών και η ένδυση με -25% και -40% αντίστοιχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger