19/2/11

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΑΣΟΚ


Πηγή από diogenis
Εντυπωσιακή αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων, που αγγίζει τα όρια της ανατροπής, καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό “Επίκαιρα”.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33% και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 32%, η διαφορά δηλαδή βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους. Εντυπωσιακή άνοδο σημειώνει το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 5% και οι Οικολόγοι που με 4% δείχνουν να περνούν άνετα το κατώφλι της Βουλής.
Μικρή πτώση καταγράφεται για το ΛΑΟΣ που το ποσοστό του πάντως φτάνει το 5%. Η Δημοκρατική Συμμαχία, της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι μόλις στο 2%, λίγο πάνω από την Eξωκοινοβουλευτική Aριστερά που παίρνει 1,5% και λίγο κάτω από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που παίρνει 2,5%. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC, η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά αθροίζουν 44,8%. Εντυπωσιακά είναι επίσης τα στοιχεία που προκύπτουν στα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης.

Η ικανοποίηση των ερωτηθέντων από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δίνει συνολικά 84% δυσαρεστημένους εκ των οποίων το 55% δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι, το 31% όχι και τόσο, το 14% είναι αρκετά ικανοποιημένοι και το 1% είναι πολύ ικανοποιημένοι.
Το 74% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 50% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από το Μνημόνιο, και το 79% των ερωτηθέντων δηλώνoυν “καθόλου ικανοποιημένοι” από τον τρόπο που η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα διαχειρίζονται υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger