20/2/11

Η απάντηση μου για το συμπαραστάτη του δημότη στο δήμο ΜεσσήνηςΤις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έντονη συζήτηση που αφορά τον δήμο Μεσσήνης και την εκλογή του «συμπαραστάτη του πολίτη» και στην οποία φέρομαι να εμπλέκομαι είτε έμμεσα είτε άμεσα.
Ασφαλώς και με τιμά το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και της δημοτικής αρχής του δήμου Μεσσήνης
Οφείλω όμως να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα για να μην δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις…

Στην πολιτική μου δράση μέχρι σήμερα κινήθηκα σταθερά στην αρχή της ενότητας και της προσφοράς.
Η δική μου παρουσία είχε και θα έχει νόημα στην Μεσσηνία μόνο και όταν αυτή ενώνει και δημιουργεί τις προυποθέσεις για δουλειά και πρόοδο.
Ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη απευθύνεται σε όλους τους δημότες ανεξάρτητα από κόμματα, παρατάξεις και μηχανισμούς.
Είναι απαραίτητο τα πρόσωπα που θα τα υπηρετήσουν να έχουν δεδηλωμένη την συντριπτική πλειοψηφία και της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης.
Θεωρώ λοιπόν ως βασική προυπόθεση για μία τέτοια υποψηφιότητα την κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία στο πρόσωπο μου των δημοτικών παρατάξεων.

Αν οι συμπολίτες μου εκτιμούν ότι μπορώ να συνθέσω και να υπηρετήσω ισότιμα όλους τους δημότες της Μεσσήνης θα είναι θετική η δική μου απάντηση.
Ουδέποτε αρνήθηκα να υπηρετήσω τον πολίτη της Μεσσήνης από οποιαδήποτε θέση με έταξε.
Ισως φανεί απίστευτο αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω κάνει καμία σχετική συζήτηση με τον δήμαρχο της Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλο και ασφαλώς δεν γνωρίζω τις προθέσεις ούτε του ιδίου μα ούτε και της συμπολίτευσης.
Πολύ περισσότερο δε δεν συμμετέχω σε ζυμώσεις και παρασκήνια.
Αν το δημοτικό συμβούλιο θεωρήσει ότι μπορώ να το εκπροσωπήσω στο συνολό του τότε και μόνο τότε θα υποβάλω υποψηφιότητα.

Αν οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτιμήσουν ότι μπορώ να υπηρετήσω ισότιμα τους πολίτες είμαι στην διαθεσή τους.
Οφείλω δε να ξεκαθαρίσω ότι σε περίπτωση που το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει ότι μπορώ να υπερασπιστώ τον δημότη θα πρέπει με την ίδια αποφασή του να καθορίσει σε ποιο κοινωφελές ίδρυμα της περιοχής θα κατατίθεται ο μισθός που προβλέπει ο νόμος…

Οι ενεργοί πολίτες μπορούν να προσφέρουν και προσφέρουν και άμισθα τις υπηρεσίες τους όταν του το ζητά η πόλη τους.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

1 σχόλια:

N είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !
Οι απόψεις σας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και αποτελούν μια καλή ευκαιρία να αλλάξω την κακή εντύπωση που έχω για τους πολιτικούς..
Νησιώτης Εθελοντής

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger