22/2/11

Η ανάγκη για συνεννόηση στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Γίνεται σ’ όλους αισθητό ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή.
Η δική μας γενιά παραδίδει στην επόμενη μια χρεοκοπημένη χώρα.

Αντί για εθνική ανεξαρτησία και απεξάρτηση πήγαμε στην επιτήρηση.

Η νέα γενιά θάναι η μοναδική γενιά στην ιστορία που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη.

Τώρα που όλοι μας επαναπροσδιοριζόμαστε πιστεύω ότι η γνώση που σωρεύτηκε στα μυαλά μας απ’ όλη αυτή την περίοδο θα γίνει δύναμη για να φτιαχτεί κάτι αξιοπρεπές.
Όλοι όσοι συμμετέχουμε στα κοινά πράγματα πρέπει να αποκτήσουμε μία άλλη προσέγγιση και αναλυτική ερμηνεία, μία νέα σύγχρονη θεωρία διακυβέρνησης, να καταστρώσουμε ένα σχέδιο και πολιτικής διήγησης που θα μεταβάλλεται σε πολιτική δράση, σε πρόβλεψη, σε φαντασία, σε μύθο, σε πάθος.

Είναι αλήθεια πολύ δύσκολη η διαδικασία μετάβασης από το παλιό, το αποτυχημένο, το ένοχο, στο νέο το ελπιδοφόρο και αναγεννησιακό.
Είναι σχεδόν απίθανο να κτισθεί το νέο με τα παλιά και φθαρμένα υλικά..!
Το ιστορικό αίτημα είναι η Επαναθεμελίωση του Πολιτικού Συστήματος και η εμφάνιση στο πολιτικό τοπίο αυθεντικά νέων, υγιών και έξυπνων πολιτικών πρωταγωνιστών.
Όχι εξωθεσμική βάφτιση του παλιού, του ανεπαρκούς και του διεφθαρμένου σε νέο και σωτήριο…

Πολλοί από εμάς πιστέψαμε και με το ίδιο σθένος εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η αιρετή περιφερειακή διοίκηση μπορεί να διαμορφώσει στην Πελοπόννησο μία νέα μεγάλη γειτονιά συμπατριωτών που θα πιστεύουν ότι αξίζει να αγωνίζεσαι για τις αξίες σου, για την πατρώα γη.

Όχι κομφορμιστών, καιροσκόπων, τυχοδιωκτών, χαμαιλεόντων.

Πιστεύω βαθύτατα στον Μοριά των Αξίων, των Αρχών, των Ιδανικών, της Υπερηφάνειας.
Στο νέο αυτό και απαραίτητο μοντέλο διακυβέρνησης δεν μπορεί να έχουν καμία θέση ούτε τα φαινόμενα ούτε οι άνθρωποι της παρακμής.
Πρέπει οριστικά να τελειώνουμε με τις λογικές της παρέας, της κάστας και των μετρίων..
Πρέπει άμεσα να περάσουμε από την εποχή των..αετονύχηδων στην εποχή των αετών.
Το απαιτεί η ιστορία, το μέλλον οι πολίτες…!

Οι πολίτες της Πελοποννησιακής γης που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του Μοριά στην Περιφερειακή διοίκηση.
Κατά πολλούς είναι η ύστατη ελπίδα για να ξεφύγουμε από το τέλμα και την καθυστέρηση.
Ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας αποτέλεσε πάγιο αίτημα του χώρου της αυτοδιοίκησης αλλά και όλων των πολιτών που έχουν περιφερειακή συνείδηση.
Αποτελεί βαθειά μου πεποίθηση ότι η ανάπτυξη της περιφερειακής Ελλάδος είναι απάντηση στην κρίση.

Αυτό βέβαια οφείλουν πρώτοι να το ενστερνιστούν και να το κάνουν τρόπο σκέψης και καθημερινής δράσης οι εκλεγμένοι στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.
Οι συμπατριώτες μας έχουν δικαιολογημένα στρέψει το βλέμμα και το ενδιαφέρον τους στην Τρίπολη που είναι το κέντρο λήψης των αποφάσεων που μας αφορούν όλους.
Οι πρώτες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου δυστυχώς δεν δείχνουν ότι έχει κατανοηθεί η ανάγκη για έναν νέο τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς , μία νέα ηθική, αλλά και για συνεργασίες έξω και πέρα από μικροκομματικές επιλογές και επιθυμίες.
Τόσο ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης όσο και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη στην Τρίπολη να καλλιεργηθεί μια νέα πολιτική παιδεία, μια δημόσια πολιτική εξυπνάδα, μια νέα δημόσια ηθική που να αποτρέπει την δημιουργία και την αναπαραγωγή των φαινομένων που δημιούργησαν και δημιουργούν αδιέξοδα στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση αλλά και στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση μέχρι πρόσφατα…

Αυτή η νέα πολιτική περιέχει ένα μήνυμα, έναν ηθικό συμβολισμό μιας ηθικής και πολιτικής αναγέννησης.

Η αποτυχημένη προσπάθεια εκλογής του συμπαραστάτη του πολίτη και του επιχειρηματία έδειξε ότι δεν έχουμε ξεπεράσει τα λάθη του παρελθόντος. Δεν διδαχθήκαμε από αυτά.
Μένουμε προσκολλημένοι στον κομματικό συνδικαλισμό και την δημιουργία εντυπώσεων.
Είναι η ώρα να αποδράσουν όλοι από το χθες…
Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία οι επικεφαλής των παρατάξεων να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν. Ότι αντιλαμβάνονται την επιταγή των πολιτών που θέλει κοινή προσπάθεια όλων για τον τόπο.
Είναι αδιανόητο να μην μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος σε όλη την Πελοπόννησο που θα έχει την στήριξη όλων για να διαχειριστεί την ισονομία των πολιτών απέναντι στον νέο θεσμό.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο οφείλουν να συνεργαστούν παραμερίζοντας πικρίες ή ηγεμονίες.
Οι πολίτες περιμένουν λύσεις που θα βελτιώσουν τις υποδομές, την παροχή υπηρεσιών και την ποιότητα ζωής τους.
Και αυτό είναι καθήκον όλων.
Η συνεννόηση και η κοινή πορεία σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της περιφέρειας είναι μονόδρομος.
Κανείς ούτε από την συμπολίτευση μα ούτε και από την αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να λοξοδρομήσει και να ακολουθεί προσωπικούς δρόμους και στρατηγικές.
Όποιος το κάνει θα είναι υπόλογος απέναντι στον θεσμό αλλά και τους πολίτες της Πελοποννήσου.

Οι καιροί απαιτούν ενότητα, κοινή λογική και υπερβάσεις…!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger