13/3/11

Α. Σαμαράς: «Αναγκαία η αλλαγή των όρων του μνημονίου»


Τη γνωστή θέση του για αλλαγή των όρων του μνημονίου επανέλαβε το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ασφυξία που επιβάλλει το Μνημόνιο. Και λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Όσον αφορά στις αποφάσεις για την επιμήκυνση αποπληρωμής των 110 δις. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι: «ως προς τη διαχείριση του χρέους: Αυτές οι αποφάσεις συνιστούν, πράγματι, ανακούφιση χωρίς, βεβαίως, να μειώνουν το σημερινό απόλυτο μέγεθος του χρέους» και προσθέτει ότι «αληθινή ελάφρυνση θα ήταν το τρίτο αίτημα που προώθησε η Ν.Δ., το δικαίωμα επαναγοράς χρέους σε μειωμένη τιμή, πράγμα που δεν έχει γίνει αποδεκτό».

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί σχετικά με το πρόγραμμα 50 δισεκατομμυρίων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που έχει ανακοινώσει.

«Η χθεσινή απόφαση αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται και μάλιστα ισχυρά "να εφαρμόσει πλήρως (fully) και ταχύτατα (speedily) το πρόγραμμα 50 δισεκατομμυρίων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που έχει ανακοινώσει», τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει ότι: «Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εξηγήσει τι και πώς πρόκειται να κάνει».

Καταλήγοντας ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι η κυβέρνηση «δεν βλέπει την πραγματικότητα» και επαναλαμβάνει ότι αν δεν αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου, «ούτε η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί, ούτε η κοινωνία θα ανασάνει, ούτε και οι χθεσινές αποφάσεις θα αρκέσουν για την αντιμετώπιση του χρέους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger