23/3/11

ΚΙ ΟΜΩΣ...ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!!!!!! Σε εταιρεία της …μιας λίρας, η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας!!!!!


Ενώ η αγωνία των Ελλήνων για το αύριο , κορυφώνεται, ακόμη Κυβέρνηση λειτουργούν με λογικές παρέας και εξυπηρέτησης ημετέρων!!!
Και άλλες φορές , το προηγούμενο διάστημα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει επικριθεί για απευθείας αναθέσεις έργων σε εταιρείες συμβούλων.
Εχει, μάλιστα, βρεθεί, για το λόγο αυτό, αντιμέτωπος με επίμονα ερωτήματα, ακόμη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Προκαλεί κατάπληξη, όμως, το γεγονός ότι, αυτή τη φορά, ο υπουργός Οικονομικών υπερέβη τα εσκαμμένα, αναθέτοντας το έργο του σχεδιασμού, παρακολούθησης, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ σε νεοσύστατη και μηδενικής εμπειρίας εταιρεία και με…. μετοχικό κεφάλαιο μόλις μία λίρα….!!!!
Εγείρεται τεράστιο θέμα πολιτικής και ηθικής τάξεως για την κυβέρνηση και τον κ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά, από την ανάθεση του έργου της ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας σε μια παντελώς άγνωστη εταιρεία, που ιδρύθηκε μόλις πριν από τρεις μήνες με έδρα το Λονδίνο και, προφανώς, δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία αξιολόγησης των εργασιών της.
Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» καλεί τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις για μια σειρά ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τους λόγους και τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ανάθεσης, που έγινε με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς να αναρτηθεί η σχετική σύμβαση στον ιστότοπο «Διαύγεια».
Είναι προφανές ότι δημιουργούνται ερωτήματα, τόσο για τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και τα φυσικά πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία όσο και για το ποιοι κυβερνητικοί παράγοντες ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις.
Το κυριότερο, όμως, ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών είναι το πώς είναι δυνατόν μια άγνωστη ξένη εταιρεία με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο να διαχειρίζεται υποθέσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού κράτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger