3/4/11

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!! Αυτό είναι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά στους Έλληνες!


Σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνδιάσκεψη των Προέδρων ΝΟΔΕ της ΝΔ, ανέδειξε την αγωνία του για το αύριο της Ελλάδας και με υπευθυνότητα , σύνεση και σχεδιασμό αναφέρθηκε στις άμεσες κινήσεις του κόμματος της Ν.Δ.,αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη Χώρα.
Επίσης, για την αδήρητη ανάγκη αλλαγής της πολιτικής της μιζέριας και της μισαλλοδοξίας που έφερε το ΠΑΣΟΚ καθώς και τρόπους που θα οδηγήσουν την παραπέουσα οικονομία σε ανάπτυξη .
Ολόκληρη η ομιλία του παρακάτω:
"Σήμερα η κρίση της Οικονομίας βαθαίνει, η κρίση της χώρας βαθαίνει και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα ασφυξίας, ανεργίας και λουκέτων.
Τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν -πρωτοφανή και για την Ελλάδα και διεθνώς- είχαν μηδαμινό αποτέλεσμα.
Όπως αποδείχθηκε από τα τελευταία στοιχεία, για το έλλειμμα και για τα έσοδα, αυτές οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο. Γιατί δεν πιάνουν τόπο; Γιατί όταν διαλύεις την Οικονομία, από πού θα βρεις να μαζέψεις φόρους;
Έφτασαν να ετοιμάζουν – αν είναι δυνατόν - αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε μια αγορά που έχει παραλύσει!
Όμως, μια Οικονομία που έχει παραλύσει δεν παράγει έσοδα, παράγει ελλείμματα και λουκέτα...

Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δεν θέλει να γυρίσει η χώρα στο παρελθόν, όταν οι κυβερνήσεις μοίραζαν δανεικά σε βάρος των επομένων γενεών. Θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον, όταν η Ελλάδα θα παράγει και θα εξάγει προϊόντα, θα είναι ανταγωνιστική, θα αξιοποιεί ό,τι πλεονέκτημα διαθέτει.
Μια οικονομία ανταγωνιστική, χωρίς τον κρατισμό και τους κρατικοδίαιτους που έφερε το ΠΑΣΟΚ.
Μια δημοκρατία ισχυρή και δίκαιη, χωρίς τη μισαλλοδοξία που έφερε το ΠΑΣΟΚ.
Μια Ελλάδα με φιλότιμο, πολίτες με Αξιοπρέπεια και πολιτικούς με Αξιοπιστία, λέξεις άγνωστες στο ΠΑΣΟΚ.
Η κριτική που κάναμε αποδείχθηκε σωστή: το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα όλοι το παραδέχονται, ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Εκτός από την Κυβέρνηση βέβαια.
Τώρα η πολιτική μας αποδεικνύεται και ρεαλιστική.
Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας προσπαθούν να επιτύχουν:
• είτε άλλο δρόμο, ώστε να μην περάσουν από Μνημόνιο κι αυτές, όπως συμβαίνει με την Πορτογαλία,
• είτε να αλλάξουν την πολιτική του δικού τους «Μνημονίου», όπως συμβαίνει με την Ιρλανδία.
Η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την Οικονομία να δουλέψει, για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Μπορούμε να το πετύχουμε! Αυτό είναι το μήνυμά μας, το Μήνυμα της Ελπίδας.
Η Ελλάδα δεν θα γονατίσει. Θα μείνει όρθια.
Στο Ζάππειο-ΙΙ θα δείξουμε και πώς μπορεί η Οικονομία να ορθοποδήσει και η κατρακύλα να σταματήσει. Αυτή είναι η Πολιτική της Ελπίδας.
Οι πολίτες να ξανανιώσουν ασφαλείς μέσα στη χώρα τους, κύριοι του εαυτού τους, υπεύθυνοι για το μέλλον τους.
Να ξαναπάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους. Αυτή είναι η πολιτική της Αξιοπρέπειας.
Γι αυτό και –άλλωστε- δεσμευτήκαμε να αποκαταστήσουμε την αδικία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Ελπίδα και Αξιοπρέπεια είναι οι δύο λέξεις-κλειδιά για μας!
Αυτό είναι το μήνυμά μας.
Όχι πολλά λόγια: Ελπίδα και Αξιοπρέπεια! Τα λένε όλα.
Δεν χωρίζουμε εμείς τους Έλληνες σε «δικούς μας» και «εχθρούς μας».
Αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες. Τους δίνουμε μήνυμα Αξιοπρέπειας και Ελπίδας.
Γι’ αυτό και σας λέω: όταν το σκοτάδι γίνεται πιο πυκνό, να θυμάστε: το ξημέρωμα πλησιάζει!
Τώρα για τα οργανωτικά μας: Γιατί κάθε δύσκολος αγώνας πρέπει να στηρίζεται σε στέρεες οργανωτικές ρίζες μέσα στην κοινωνία.
Είναι επιτακτική ανάγκη, σας το ’χω ξαναπεί, να ξεπεράσουμε τον παραδοσιακό ρόλο και τρόπο λειτουργίας των κομματικών οργανώσεων.
Κινδυνεύουμε υπό το βάρος γραφειοκρατικών και τυποποιημένων διαδικασιών να μην ανταποκρινόμαστε με την ταχύτητα που επιβάλλουν οι σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στην αντιμετώπιση των τοπικών και περιφερειακών θεμάτων.
Πολλές φορές θα πρέπει να καταφεύγουμε και σε λύσεις εξω-συμβατικές.
σε έκτακτη κατάσταση, κι αυτό απαιτεί και έκτακτες λύσεις.
Η δράση μας στην επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών δεν εξαρτάται από το πότε θα συζητηθεί ένα σοβαρό θέμα τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας σε μια συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, αλλά απαιτείται άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με την κατάθεση προτάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών.
Άλλωστε, αυτό αποτελεί τη μία από τις δύο παραμέτρους για την αναγέννηση και αναζωογόνηση του κομματικού μας μηχανισμού.
Η δεύτερη παράμετρος, είναι ο εμπλουτισμός των κομματικών μας οργάνων με στελέχη τα οποία συμμετέχουν ήδη στις Νομαρχιακές Συνελεύσεις και μπορούν να ενισχύσουν τις ΝΟΔΕ κατά θεματική ενότητα, έτσι ώστε να αυξάνουμε τη δυναμική μας και την επιρροή μας σε κρίσιμους τομείς όπως οι παραγωγικές τάξεις, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες κ.λπ.
Οι αιρετοί εκπρόσωποι των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν και στις συνεδριάσεις των ΝΟΔΕ, για μια ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία, για την εκπλήρωση των στόχων που θέτει η στρατηγική μας.
Οι επόμενες εβδομάδες αποτελούν για τη Νέα Δημοκρατία χρόνο ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία του κόμματος με τους πολίτες.
Πρέπει να σχεδιάσουμε επισκέψεις και συζητήσεις σε κάθε τόπο, σε κάθε περιοχή της χώρας που συμπατριώτες μας βιώνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής.
Να συζητήσουμε ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις πάνω στα προβλήματα τους. Να δεχθούμε τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος και αυτή η εμπειρία ήδη αποτελεί μια χρήσιμη διδαχή. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά, τους λογαριασμούς με το χθες τους έχουμε κλείσει.
Απέναντί μας είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της και αυτήν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Κοιτάζουμε μπροστά! Καταθέτουμε την εναλλακτική μας πρόταση με υπευθυνότητα και αξιοπιστία και προτείνουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να υπερβούμε το παρελθόν. Επαναλαμβάνω, να κρατήσουμε τη χρήσιμη διδαχή από αυτό και να τραβήξουμε στο αύριο, γιατί μόνο έτσι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών.
Σε μια εποχή στην οποία η αμφισβήτηση των πολιτικών και των πολιτικών κομμάτων εμφανίζει αυξητική τάση, η πολιτική εξακολουθεί να παραμένει η μόνη διαδικασία στο δημοκρατικό πολίτευμα που μπορεί να προσφέρει τις λύσεις στα πρωτόγνωρα προβλήματα, να συγκροτήσει τη στρατηγική εξόδου από την κρίση.
Αυτή είναι και η δική μας δέσμευση: πολιτική στη βάση αξιών και αρχών, προτάσεις φερέγγυες και εφικτές, τίμιες σχέσεις με τους πολίτες. Είναι η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας στην αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης κοινωνίας και πολιτικών.
Γι’ αυτό ακριβώς η συμμετοχή μας στην πολιτική ζωή των τοπικών κοινωνιών έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των τοπικών θεμάτων.
Συγκεκριμένες προτάσεις, όχι υπερβολές και λαϊκισμός, ανάδειξη του αναπτυξιακού μας οράματος για κάθε περιοχή, χωρίς την καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών, χωρίς υποσχέσεις για πόρους και δαπάνες που δεν μπορούν να εξασφαλιστούν.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία της Ελληνικής Περιφέρειας αλλά και του Κέντρου είναι στην Πρώτη Γραμμή του αγώνα, για να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ανάπτυξης και συλλογικής προόδου.
Και δύο λόγια για την Επιτροπή Αξιολόγησης:
Συναντηθήκαμε, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 και συζητήσαμε με τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης της Νέας Δημοκρατίας στην οποία προεδρεύει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, κ Ανδρέας Λυκουρέντζος, για την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής και διαπιστώνω ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στην οργάνωση και τον πολιτικό αγώνα του κόμματος μας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ανοιχτές τις πόρτες της στους πολίτες. Δίνουμε ευκαιρίες συμμετοχής σε όλους και ζητάμε ν’ ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, να έρθουν κοντά μας καταξιωμένοι συμπολίτες μας -και ιδιαίτερα νέοι επιστήμονες και νέοι επαγγελματίες- χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία, αλλά με διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και με αγάπη για την πατρίδα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να υπηρετήσουν τον τόπο, να στηρίξουν την παράταξη και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Από οποιαδήποτε θέση. Από θέση απλού εθελοντή, μέχρι – και γιατί όχι;- και υποψήφιου βουλευτή.

Ήδη η Επιτροπή Αξιολόγησης κάνει συνεντεύξεις με αξιολογότατους πολίτες, οι οποίοι ενισχύουν τις Γραμματείες και τους Τομείς του κόμματος εθελοντικά.

Η διαδικασία προσέλευσης εθελοντών συνεχίζεται, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική δυναμική που αναπτύσσουμε και εγώ σύντομα θα συναντηθώ μαζί τους για να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας."

Σας ευχαριστώ πολύ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger