4/4/11

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Μέγα θέμα για την ομαλή διαβίωση στην περιφέρεια και για την εμπέδωση του διαταραχθέντος αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι η καταπολέμηση από τις διωκτικές Αρχές του φαινομένου της εγκληματικότητας, που δυστυχώς βρίσκεται σε έξαρση.
Η διεύρυνση της φτώχειας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών στη Χώρα καθώς και όποιου άλλου περιθωριακού στοιχείου επιθυμεί ,προερχόμενο κυριως από Αφροασιατικές αλλά και πρώην Ανατολικές χώρες , έχει δημιουργήσει μία πνιγηρή και δύσκολη κατάσταση για τους κατοίκους της άλλοτε ασφαλούς Ελλάδας.
Βλέπουμε μία Πολιτεία , να παρακολουθεί αμήχανη και χωρίς τη λήψη εκείνων των μέτρων την αποσάρθρωση του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας, τη μετάλλαξη του εγκλήματος επί το αγριότερον και πολυπλοκότερον , την θρασύτητα των κακοποιών και την αποφασιστικότητά τους να αφαιρέσουν πανεύκολα ανθρώπινες ζωές, την καταστροφή περιουσιών και την τρομοκρατία των πολιτών.
Ληστείες καταστημάτων, τραπεζών, πολιτών, κλοπές οικιών, ανθρωποκτονίες,τραυματισμοί, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών , ριφιφί, αρπαγές τσαντών, εκβιάσεις, απαγωγές, traficking ,απάτες ,οργανωμένα κυκλώματα επαιτείας και πολλά άλλα, συνθέτουν το πάνελ της νέας τάξης πραγμάτων στην εγκληματικότητα στην Ελλάδα.
Οι διωκτικές Αρχές , με πεσμένο ηθικό λόγω της μη προφύλαξης από την Πολιτεία της στοχοποίησής τους,της έλλειψης δυνάμεων, αλλά και λόγω των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών, προσπαθούν να ανταποκριθούν, βασιζόμενες αποκλειστικά στο φιλότιμο των υπηρετούντων Αστυνομικών και όχι στον απαιτούμενο σχεδιασμό για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Με τα ξένα καθήκοντα προς το Αστυνομικό έργο να συνεχίζουν να ανατίθενται στους Αστυνομικούς και τη γραφειοκρατία, αλλά και την εξουθένωση των ενστόλων λόγω της υπερεργασίας να συνεχίζεται, οδηγούμαστε σε ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη της εγκληματικότητας.
Η άλλοτε ήσυχη και ακίνδυνη Ελληνική ύπαιθρος, έγινε επικίνδυνη και οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι.
Ας καταλάβουν επιτέλους οι κυβερνώντες, πως πρέπει να αγγίξουν σε επίπεδο πολιτικής παρέμβασης τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που κατά κύριο λόγο έχουν παραβατική συμπεριφορά ,όπως αθίγγανοι, λαθρομετανάστες, επαίτες, εξαρτημένοι σε ουσίες και ας ενισχύσουν ηθικά πρωτίστως αλλά και υλικά τους Αστυνομικούς , διότι ο φόβος και η ανασφάλεια περισσεύει σ ΄αυτή τη Χώρα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger