15/4/11

Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ και η αντιμετώπισή της από την Κυβέρνηση


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη προέβησαν σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την κρουαζιέρα:

«Δυστυχώς, όσο περνά ο καιρός, επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις μας για την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της κρουαζιέρας. Παρά τις κατά καιρούς, κυβερνητικές μεγαλοστομίες, στην πραγματικότητα δεν «κουνιέται φύλλο».

Και αυτό είναι λογικό και αναπόφευκτο, τη στιγμή που, για παράδειγμα, οι υποδομές μας έχουν ξεπεραστεί από την σύγχρονη πραγματικότητα. Που ο νόμος για τα πλοία τρίτων σημαιών ή η σύμβαση για την εκτέλεση κυκλικής κρουαζιέρας δεν ικανοποιούν καμιά εταιρεία. Που τα νέα τιμολόγια του Ο.Λ.Π αυξάνουν αδικαιολόγητα το κόστος προσέγγισης για τα κρουαζιερόπλοια, σε σχέση με τα ανταγωνιστικά λιμάνια της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Επομένως, καλό είναι η Κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους τα επικοινωνιακά τρικ, να προσαρμοστεί στις ανάγκες της αγοράς και να αξιοποιήσει τόσο τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, όσο και τις ελληνικές δυνατότητες.

Στην τελική, θέλει ή όχι την ανάπτυξη»;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger