11/5/11

Διάψευση φημών για νέο δάνειο 60 δισ. ευρώ


Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, που αναφέρει ότι ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους σχεδόν 60 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει τις δανειακές της ανάγκες έως το 2013, βρίσκεται "στο τραπέζι".

"Η χώρα μας δεν κάνει καμιά συζήτηση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την έγκριση νέου δανείου στήριξης της ελληνικής οικονομίας", αναφέρει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και προσθέτει πως " η συζήτηση που γίνεται μεταξύ των υπουργών οικονομικών της Ε.Ε., αφορά στο να βρεθεί μια πειστική λύση έτσι ώστε να μην δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για το 2012. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται".

Παράλληλα, κρίσιμες συζητήσεις για την οικονομία ξεκινά το κλιμάκιο των επικεφαλής της "τρόικας" με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρίσκονται οι αποκρατικοποιήσεις, οι εργασιακές σχέσεις, τα κλειστά επαγγέλματα, τα διορθωτικά μέτρα για το έλλειμμα του 2011, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015.

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε θαρραλέα βήματα» είπε η κ. Μέρκελ για της μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στο διάστημα ενός χρόνου λειτουργίας του προγράμματος βοήθειας.

Νωρίτερα, ο κ. Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα "La Stampa" ότι μια στάση πληρωμών ή μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση της οικονομίας της χώρας και να επηρεάσει το σύνολο της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Η διεθνής κοινότητα "θα συνεχίσει να βοηθά" την Ελλάδα, η οποία εξαιτίας αντιμετωπίζει πιέσεις λόγω του χρέους της, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ένα νέο σχέδιο που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το εξωτερικό της χρέος είναι "στο στάδιο της προετοιμασίας" δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τα οικονομικά. Ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν δήλωσε ότι είναι "πολύ νωρίς" για να πούμε τι είδους πρόσθετη ενίσχυση μπορεί να χρειάζεται η Ελλάδα, καθώς οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έχουν ακόμη τελειώσει την αποστολή τους στην Αθήνα για να εκτιμήσουν το εύρος των προβλημάτων.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ, δήλωσε, σε συνέντευξή του, ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα "δεν είναι ένα πηγάδι χωρίς πάτο" και ότι η χώρα "δεν είναι αφερέγγυα".

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αρνείται κατηγορηματικά να κάνει λόγο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς την θεωρεί αρνητικό μήνυμα προς τις αγορές.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στην Ευρωζώνη και η πορεία της Ελλάδας αναμένεται να συζητηθούν στις συναντήσεις που θα έχει την Τετάρτη στο Βερολίνο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ερώτησή μας
Ποιός πλέον σ αυτή τη Χώρα μπορεί να πιστέψει οτιδήποτε διαψεύδεται από τους Κυβερνητικούς αξιωματούχους;Κανείς!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger