11/5/11

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Ο Νομός Μεσσηνίας , ένας ιδιαίτερα πλουτοπαραγωγικός τόπος , παρά τις πολλές δυνατότητες που έχει σε πολλούς αναπτυξιακούς τομείς ,δυσκολεύεται να βρει τον αναγκαίο βηματισμό , που θα τον εκτινάξει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Εξαιτίας των διαχρονικά ακολουθούμενων πολιτικών από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ,βλέπουμε να συρρικνώνεται το εισόδημα των κατοίκων , να μειώνονται δραματικά οι θέσεις εργασίας, να μπαίνουν λουκέτα σε επιχειρήσεις και να δοκιμάζεται γενικά η επιχειρηματικότητα.
Όσα θετικά είχαν επιτευχθεί στον τόπο μας σιγά και σταθερά, καταργούνται ή απαξιώνονται.
Αναφέρομαι σε μία σειρά ενεργειών της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , που ενισχύει στη Μεσσηνία τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολόκληρη τη Χώρα.
-Η κατάργηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και στη Μεσσηνία , μας υποβαθμίζει συγκοινωνιακά.
-Η αύξηση των διοδίων στους ερχόμενους οδικώς στη Μεσσηνία μας δυσκολεύει. Ακούσαμε πως ο αρμόδιος Υπουργός έκανε αίτημα στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια και ζητούσε τη μείωσή τους. Απάντηση ικανοποιητική ως φαίνεται δεν έχουμε .
-Η ενδεχόμενη και κατά πολλούς οριστική κατάργηση του Κέντρου Διαβιβάσεων της Καλαμάτας , που κατόπιν βουλήσεως της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα του Νομού , εντείνει την ανησυχία και τον προβληματισμό στους κατοίκους.
Στάχτη στα μάτια πιστεύουμε πως είναι οι χλιαρές δηλώσεις των κυβερνητικών βουλευτών της Μεσσηνίας , που απλώς παρακολουθούν διαχειριζόμενοι απλά την εικόνα τους, την αποψίλωση κάθε αναπτυξιακού τομέα του τόπου μας.
-Σχεδιασμός συρρίκνωσης και πρόσθεσης δυσκολιών στους πολίτες είναι οι καταργήσεις των Δ.Ο.Υ. , των σχολικών μονάδων κ.α. που αν συνδυαστούν με το βεβιασμένο της εφαρμογής του Καλλικράτη, οδηγούν την περιφέρεια της Μεσσηνίας σε μαρασμό και ύφεση. Φτάσαμε σε σημείο ,η Πολιτεία , να αδυνατεί σήμερα να στηρίξει τα ΚΤΕΛ , που αποδεδειγμένα προσφέρουν κοινωνικό έργο, συνδέοντας και εξυπηρετώντας και τα πιο απομακρυσμένα χωριά με το κέντρο, δεν αποπληρώνει τις οφειλές του 2010 και του 1ου τριμήνου του 2011 , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και ανωμαλίες στη μεταφορά των μαθητών , με ότι αρνητικό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους. Η σωρεία των αρνητικών εξελίξεων για τον τόπο μας, ενισχύει την αγανάκτηση και την ανησυχία στους κατοίκους. Επιτέλους έστω και αυτή την ώρα ,ζητούμε να σταθεί η σημερινή Κυβέρνηση στο ύψος της αποστολής που της ανέθεσε ο Ελληνικός λαός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger