14/5/11

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ..ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ


Η τραγωδία της οικογένειας του άτυχου Μανώλη Κανταρή που έπεσε νεκρός από τις πισώπλατες μαχαιριές τριών αγνώστων, είναι ανείπωτη και τα αναπάντητα ερωτηματικά πολλά. Για μία....κάμερα ένας νέος άνθρωπος, ένας ενεργός πολίτης, ένας οικογενειάρχης πάνω στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής του, εξαιτίας της τυφλής βίας και του τρόμου που πλέον έφτασε στις πόρτες των σπιτιών μας, έχασε ανεξήγητα τη ζωή του,. Η Πολιτεία, παρακολουθεί τη ζωή μας να γίνεται κόλαση , από την αύξηση της εγκληματικότητας , χωρίς σχέδιο για να ξεφύγουμε από την προδιαγεγραμμένη πλέον πορεία της αποσύνθεσης της Ελληνικής κοινωνίας και χωρίς συγχρόνως, να συγκινείται κανείς! Έστω ως ένδειξη ευαισθησίας και αντίληψης του αδιεξόδου που υπάρχει πλέον στην άλλοτε ασφαλή και φιλόξενη Ελλάδα, θα περιμέναμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κάποια αντίδραση, κάποια ντροπή τέλος πάντων, για το ότι αδυνατεί να προστατεύσει τους φιλήσυχους Έλληνες πολίτες! Αλλά δυστυχώς , για μία ακόμη φορά τίποτα!
Τελικά η θέληση για παραμονή στην εξουσία υπερνικά τα πάντα ! Ούτε οι κατακραυγές των Ελλήνων για τον εφιάλτη που ζουν, ούτε ο πόνος και η οδύνη των οικογενειών που θρηνούν τους αδικοχαμένους τους, επηρεάζουν τους κυβερνώντες, ούτε τίποτα!
Με αυτό που είπε κατά την ομιλία του στο Ζάππειο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς "ότι το παιδί του άτυχου Μανώλη Κανταρή δεν θα γιορτάσει ποτέ στη ζωή του τα γενέθλιά του” , συνόψισε σε λίγες λέξεις την τραγικότητα τέτοιων συμβάντων, που δυστυχώς είναι η καθημερινότητα στη ζωή μας πλέον!
Περιμένουμε λοιπόν ή μάλλον, απαιτούμε από την Πολιτεία, να κάνει επιτέλους το καθήκον της. Φυσικά δεν είναι λύση το να ρίξουμε το βάρος των ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από αντίξοοες συνθήκες , ελλείψεις και δυσκολίες, προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες. Αν δεν αναληφθούν Κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε ζητήματα όπως π.χ. της λαθρομετανάστευσης, της διεύρυνσης της φτώχειας και της ανέχειας, της ένταξης των περιθωριακών ατόμων στο κοινωνικό σύνολο, της εφαρμογής επιτέλους κάποιας στοιχειώδους πολιτικής για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των αθιγγάνων , για την εξάλειψη των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων ,όπως μεταφερόμενους επαίτες κ.α. , δεν θα κατορθώσουμε απολύτως τίποτα! Αυτή η Χώρα έχει ανάγκη από πολιτικές κ. Παπανδρέου , και όχι από απλά και παροδικά μέτρα καταστολής!
Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου
Μέλος Τομέα Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας
Μέλος Τομέα Ενημέρωσης και ΜΜΕ ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger