17/5/11

Μετέωροι οι υπό μετάταξη


Υπο όρους θα γίνονται δεκτοί στο Δημόσιο όσοι πρόκειται να μεταταγούν από ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, που πρόκειται να κλείσουν ή να συγχωνευθούν.

Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, από το πλεονάζον προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου που υπηρετεί στους παραπάνω οργανισμούς, στο Δημόσιο θα παραμείνουν μόνον όσοι θα αξιολογούνται θετικά από το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, και όσοι ακόμη μεταταγέντες υπάλληλοι πετύχουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο του ΑΣΕΠ, θα παραμένουν δοκιμαστικά για δύο - τρία χρόνια στο Δημόσιο.

Μετά την πάροδο των χρόνων αυτών, οι διευθυντές τους -που επίσης θα επιλέγονται μέσω ΑΣΕΠ- θα είναι αυτοί που θα δίνουν το τελικό "πράσινο φως" προκειμένου οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να καταλάβουν οργανική, άρα μόνιμη θέση. Οι υπάλληλοι, δηλαδή, θα παιρνούν και από υπηρεσιακή αξιολόγηση.

Κατά πληροφορίες, για την αξιολόγηση θα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα:

Στην προϋπηρεσία των υπό μετάταξη υπαλλήλων
Στους τίτλους σπουδών
Στον υπηρεσιακό τους φάκελο και
Στην οικογενειακή τους κατάσταση.

Μάλιστα, σχεδιάζεται οι εν λόγω υπάλληλοι, με βάση τα μόρια που θα συγκεντρώνουν, να παιρνούν και από συνέντευξη από μέλη του ΑΣΕΠ.

Η πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών να δώσει τέλος στις αυτόματες μετατάξεις υπαλλήλων των ΔΕΚΟ στο Δημόσιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εύλογες ανησυχίες.

Ήδη, το πρωί της Τρίτης υπάλληλοι του ΗΣΑΠ έκαναν κατάληψη σε κτίριο του οργανισμού, διαμαρτυρόμενοι για τις υποχρεωτικές μετατάξεις στο Δημόσιο που εφαρμόζονται ήδη για χιλιάδες υπαλλήλους του οργανισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger