20/5/11

Η μέρα φεύγει, οι κακοποιοί έρχονται


Της Άντζελας Ζιούτη

Μπαίνεις στο λεωφορείο αμέριμνος, χτυπάς το εισιτήριο σου στο ακυρωτικό μηχάνημα, πιάνεσαι από τη χειρολαβή και χαζεύεις από το τζάμι τη κίνηση στο δρόμο. Σε ένα απότομο φρενάρισμα μία κοντή γυναίκα με αλογοουρά τα μαλλιά πέφτει πάνω σου και σε ζουλάει. Αυτή συνήθως κατεβαίνει στην επόμενη στάση μαζί με το πορτοφόλι σου. Εκατοντάδες τέτοια περιστατικά καταγράφονται από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ωστόσο μετά τη δύση του ηλίου, η κατάσταση εκτροχιάζεται. Τόσο πολύ ώστε, η αστυνομία σε ένα είδος οδηγού για την προστασία του πολίτη που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της, στο οποίο παρέχονται συμβουλές για την προσωπική μας ασφάλεια, συστήνει στις γυναίκες να μην κυκλοφορούν πεζές μετά τη δύση του ηλίου! Να πέφτουμε -λέει στη συνέχεια- στο έδαφος και να καλυφθούμε σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί. Να έχουμε κλειστές τις κουρτίνες του σπιτιού. Οι γυναίκες πάλι να κρατάνε το κλειδί του αυτοκινήτου στο χέρι και όχι να το ψάχνουν στην τσάντα τους έξω από το όχημα. Να μην πίνουμε από ποτό που έχουμε αφήσει ακόμα και για μισό λεπτό μακριά από την επιτήρησή μας. Να μην κάνουμε τους ήρωες, καθώς το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή μας και αυτό οφείλουμε να προστατεύσουμε στη διάρκεια μιας ληστείας.
«Κάντο μόνος σου», λοιπόν, πολύ πριν ακουστούν οι σειρήνες κάποιου περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. Γιατί ποτέ δε ξέρεις, ποιος μπορεί να σε περιμένει μετά από ένα ξέφρενο πάρτυ στο σκοτεινό πάρκιγνκ του αυτοκινήτου σου ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger