13/6/11

Ξεπουλιέται η Ελλάδα!


Θα φανταζότανε άραγε ποτέ κάποιος πως η Ελλάδα η Χώρα που γέννησε τη δημοκρατία τις τέχνες, τον πολιτισμό, τις επιστήμες θα ήταν ανίκανη να σταθεί μέσα στις υπόλοιπες Χώρες ισότιμα και αξιόπιστα;
Θα φανταζότανε άραγε κανείς , την κατάντια της σημερινής Ελλάδος, να χλευάζεται και να λοιδορείται εξ αιτίας ανεπάρκειας πολιτικής στρατηγικής και βούλησης να καταπολεμηθεί οριστικά και αμετάκλητα η διαφθορά , ο τυχοδιωκτισμός , το εύκολο κέρδος, η παραοικονομία, που ξεσκίζουν τις σάρκες της Ελλάδας και την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο;
Που πήγε η υπερηφάνεια των Ελλήνων; Η οξυδέρκεια και τα κοφτερά μυαλά; Γίναμε μαλθακοί, ευάλωτοι, με ροπή στην καλοπέραση και πορευόμαστε με υπερβολικές και λάθος προτεραιότητες.
Γίναμε λάτρεις των «επώνυμων» ρούχων, των ακριβών αυτοκινήτων, των πολυτελών γιότ, των πανάκριβων διακοπών, της χλιδάτης και κοσμικής ζωής , των δήθεν, λανθασμένων προτύπων! Είδαμε την προκλητικότητα των εχόντων, όπως την υφυπουργό Εσωτερικών κ.Τζάκρη με τη lοuis vuitton ανά χείρας, εν μέσω κρίσης και διεύρυνσης της φτώχειας, αλλά ακούσαμε και την επιτομή του λαϊκισμού, από πολιτικό χώρο που προσδοκά εναγωνίως κομματικά οφέλη , την ώρα που χανόμαστε.
Κρίμα , διότι η ιστορία μας δίδαξε πως και υψηλό φρόνημα έχουμε και εξυπνάδα και τόλμη.Αυτά τα χαρακτηριστικά μας να ξαναβρούμε , να ξαναπιστέψουμε στις δυνάμεις του Ελληνισμού και θα πάμε μπροστά. Καλύτερα από ότι περιμέναμε.
Αυτή την περίοδο , καταπονημένοι, ντροπιασμένοι, με σκυφτό το κεφάλι , δεχόμαστε προσβολές και συμπεριφερόμαστε σαν «ανθρωπάκια» αφήνοντας στην άκρη την ιστορία μας και τις αξίες του Έθνους μας.
Απαραίτητο βήμα για το αύριό μας είναι ο απεγκλωβισμός από κομματικές «αυλές» και ότι καλό ακούγεται που να είναι και υλοποιήσιμο , να υιοθετείται. Οι εκπρόσωποί μας , στο Κοινοβούλιο , επιτέλους ας αντιληφθούν , ότι εκεί τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες και αυτούς πρέπει να υπηρετούν και όχι απλά να ακολουθούν τις επιταγές των κομμάτων τους.
Εμείς οι πολίτες επίσης πρέπει να αξιολογούμε καλύτερα τους εκπροσώπους μας σε όλες τις δομές της δημοκρατίας και τα κριτήριά μας να είναι η αξιοσύνη και η εντιμότητα και όχι απλώς η κομματική υπηρεσία .
Ακόμη και της ακηδεμόνευτες φωνές διαμαρτυρίας των Ελλήνων , σπεύδουν ορισμένοι να οικειοποιηθούν και να σφετεριστούν .
Αν εγκαίρως αλλάξουμε στάση ζωής , προτεραιότητες και συγχρόνως ανακτήσουμε την Εθνική μας υπερηφάνεια και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, όλα αυτά τα «κοράκια» που ορέγονται το μόχθο και την ιστορία των Ελλήνων, θα τα κάνουμε στην άκρη. Ποτέ δεν είναι αργά , αρκεί να το καταλάβουμε πρώτα εμείς!

Αντωνία Μπoύζα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger