10/6/11

Διοξίνες και περιβαλλοντική υποβάθμιση απειλούν την υγεία μας


Ακόμη να βρεθεί λύση για τα απορρίμματα
H Eυρωπαϊκή Ένωση εδώ και πολλά χρόνια , με χρηματοδοτήσεις προς την Ελληνική Πολιτεία έδωσε την ευκαιρία στη Χώρα μας , να γίνει ανταγωνιστική , να βελτιώσει τις υποδομές της ,να παράξει ανταγωνιστικά επώνυμα αγροτικά προϊόντα και να κάνει ισοδύναμο το επίπεδο ζωής των Ελλήνων με τους άλλους λαούς της Ευρώπης.

Αντί αυτού όμως τι είδαμε ; Σπατάλες χρημάτων, μελέτες για έργα που δεν υλοποιούνται και κατευθύνονται στον κάλαθο των αχρήστων , σχεδιασμό για βελτίωση δημοσίων υποδομών που πριν σχεδόν ολοκληρωθούν ,διαφοροποιούνται ή απλά την τελευταία στιγμή απλώς αποφασίζουν να σταματήσουν τα πάντα.

Σε όλα αυτά το κόστος είναι τεράστιο. Οι δύσκολες μέρες που περνάει η Ελληνική οικονομία αρχίζουν και φέρνουν στην επιφάνεια την αλόγιστη σπατάλη του πολιτικού προσωπικού της Χώρας μας , των αιρετών της αυτοδιοίκησης και κυρίως των διορισμένων ακολούθων της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, σε ότι είχε να κάνει με το δημόσιο χρήμα.

Σπατάλες που συνετέλεσαν να οδηγηθεί ένας λαός στην απόγνωση, χωρίς να αισθανθεί κανείς την ανάγκη να απολογηθεί, χωρίς να πληρώσει κανείς τις λανθασμένες επιλογές του,που κατασπατάλησαν τη δημόσια περιουσία.

Μελέτες για χωροθετήσεις ΧΥΤΑ στην αρχή, ΧΥΤΥ στη συνέχεια, μπαλοποιητών αργότερα και αναζήτηση νέων μεθόδων σήμερα ! Τα σκουπίδια όμως είναι ακόμη στις ανεξέλεγκτες χωματερές , τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρέμονται επί των κεφαλών μας, οι πυρκαγιές στους σκουπιδότοπους μολύνουν το περιβάλλον με διοξίνες και οι ΦΟ.Δ.Σ.Α που είχαν ορισθεί στους Νομούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων , απλώς θα παραδώσουν μελέτες ύστερα από θητείες που στοίχισαν πολλά χρήματα στους φορολογουμένους.

Οι διορισμένοι Περιφερειάρχες της προ Καλλικράτη εποχής , κι αυτοί θα παραδώσουν άλλες μελέτες για τους δικούς τους σχεδιασμούς στην αιρετή πλέον Περιφέρεια.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της σπατάλης , ζητούμε από τη νέα Περιφερειακή Αρχή και τον κ. Περιφερειάρχη προσωπικά , να δώσει στο φως της δημοσιότητας το ύψος των δαπανών των αναξιοποίητων μελετών που αφορούσαν το ίδιο πράγμα δηλ. τη διαχείριση των σκουπιδιών σε όλη την Πελοπόννησο. Τις μελέτες των ΦΟ.Δ.Σ.Α. και της Περιφέρειας.

Εκεί πήγαν πολλά χρήματα του Ελληνικού λαού , χωρίς κάποιο απτό αποτέλεσμα και χωρίς να έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο η ζωή μας.

Η διαχείριση των απορριμμάτων συνεχίζει να είναι μία υπόθεση ντροπής για όλους μας, διότι από τις ακολουθούμενες μικροπολιτικές και χρήματα κατασπαταλήσαμε και το περιβάλλον καταστρέψαμε ανεπανόρθωτα και τη ζωή μας βλάψαμε!

Ελπίζουμε να υπάρξει άμεσα η βέλτιστη λύση για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Αντωνία Μπούζα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger