24/6/11

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Κα. και κ. βουλευτές, μετά τα όσα επώδυνα για τους πολίτες ακούστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών κ.Βενιζέλο , σχετικά με τους νέους βαρύτατους φόρους που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή, σας καλώ να αναλογιστείτε την ευθύνη που αναλαμβάνετε με την τυχόν αποδοχή σας σε μία προοπτική, που θα μεγαλώσει την ύφεση και θα εκτινάξει την ανεργία.
Τα Ελληνικά νοικοκυριά, έφτασαν πλέον στο μη παρέκει ! Συγχρόνως οι δυσβάσταχτοι φόροι που επεβλήθησαν και ήδη έχουν εξοντώσει τους Έλληνες ,πήγαν κυριολεκτικά στο « βρόντο» . Δεν επετεύχθη κανένας από τους στόχους που είχαν τεθεί .
Είδαμε να μη λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και έτσι να μην αποδίδουν τα μέτρα.
Γιατί η φορολογία πρέπει να είναι απλή και σταθερή. Είτε αφορά νοικοκυριά, είτε επιχειρήσεις.
Μετά την αποτυχία των πρώτων μέτρων , για την οποία κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, παρουσιάσθηκε ανάγκη για επιπλέον φόρους, που όταν ισχύσουν, θα μειώσουν δραματικά την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων , με ότι αρνητικό συνεπάγεται για τα χαμηλά εισοδήματα και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας .
Όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών , ότι δηλ. «ας βάλουμε πλάτη τώρα να βγούμε από το αδιέξοδο και μετά αναπνέουμε ελεύθερα », μόνο ως καλή θεωρία φαντάζουν .Στην πράξη είναι ισοπεδωτικά και δημιουργούν επιπλέον συνθήκες ασφυξίας, διότι απουσιάζει παντελώς η αναπτυξιακή προοπτική που θα οδηγήσει στη σταδιακή και με αργά βήματα επαναφορά μας σε ομαλές συνθήκες.
Ακόμη και σεβάσμιοι ιστορικοί ηγέτες όπως ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ ζητά από την ΕΕ να καταρτίσει πρόγραμμα βοήθειας, με κατευθυντήριους άξονες την απασχόληση ,την παραγωγικότητα και το λαϊκό εισόδημα", αντιλαμβανόμενος ίσως ,ότι τα μέτρα που επιβάλλει η Τρόϊκα και τα δέχεται αβίαστα και χωρίς καμία επεξεργασία η Κυβέρνηση Παπανδρέου, οδηγούν σε περαιτέρω εκτίναξη της ύφεσης και της φτώχειας.
Ζητά να δοθεί προοπτική ευημερίας στους Έλληνες πολίτες, μέσα από συγκεκριμένα έργα.
Αυτό ζητούμε και όλοι οι Έλληνες, αλλά η Κυβέρνηση κωφεύει στις εκκλήσεις .
Δεν αρνήθηκε ο Ελληνικός λαός να υποβληθεί σε θυσίες ,απεδέχθη την ανάγκη μείωσης του σπάταλου κράτους, του εξορθολογισμού των δαπανών, του γενικότερου συμμαζέματος, και γενικά μέτρων όμως, που θα έχουν μία προοπτική διεξόδου και ανάκαμψης.
Θεωρώ αδιανόητο να ακούγονται κα .και κ.Βουλευτές της Μεσσηνίας, φωνές από εσάς ότι αντιλαμβάνεσθε ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται από την Κυβέρνηση ισοπεδώνουν αναπτυξιακά τον τόπο μας και ειδικότερα τη Μεσσηνία και να εκδηλώνετε μάλιστα και δημοσίως την αγωνία σας και τον προβληματισμό σας και αμέσως μετά, να τείνετε χείρα βοηθείας προς την Κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, συμμορφούμενοι απολύτως σε ότι σας ζητηθεί!
Βλέπουμε να επιχειρείται με συνοπτικές διαδικασίες η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων αγαθών. Απαιτείται εσείς, να περιφρουρήσετε την αξιοποίηση και να εμποδίσετε το επιχειρούμενο ξεπούλημα. Για 150 εκατομμύρια, σχεδιάζεται να αγοράσουν ιδιώτες, υποδομές ανεκτίμητης αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ.
Σας καλώ για μία ακόμη φορά ,να σταθείτε στο ύψος της υψηλής ευθύνης που έχετε αναλάβει έναντι των Ελλήνων πολιτών και δη , των Μεσσηνίων, που περιμένουν να πράξετε κατά συνείδηση.-
Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου
Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.
Μέλος Τομέα Ενημέρωσης και ΜΜΕ ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger