24/6/11

Ασυλόγιστες σπατάλες στις δημόσιες δαπάνες !


Από moriawnews.gr
Να αποδώσετε ευθύνες κ.Νικητιάδη άμεσα!

Υποτίθεται ότι από όλα τα Υπουργεία γίνεται ενδελεχής έλεγχος προκειμένου να εξευρεθούν ακόμη και ψήγματα σπατάλης και να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες, οι δημόσιες δαπάνες.

Κι όμως!

Μέσα από διαδικασία επερωτήσεων στη Βουλή , έγινε γνωστό ότι για το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) πληρώνεται ενοίκιο 269.838 ευρώ το μήνα!

Τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες δημόσια κτίρια στην Αττική είναι απλώς αναξιοποίητα και αχρησιμοποίητα,η ΓΓΑ εξευρίσκει με άνεση χρήματα και πληρώνει αυτό το υπέρογκο για τα Ελληνικά δεδομένα μηνιαίο μίσθωμα!

Ακόμη και τα κοινόχρηστα του εν λόγω κτιρίου είναι προκλητικά! π.χ. το Νοέμβριο του 2010 το ποσό ανήλθε στις 37.940 ευρώ.

Αυτά αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης,που πρόσφατα κρίθηκε από τον Πρωθυπουργό ως επιτυχημένος και παρέμεινε στη θέση του.

Ενημέρωσε ακόμη, ότι το Υπουργείο έχει υποβάλει προς την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) από τις 12/04/2011 αίτημα για μεταστέγαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε κτήριο του δημοσίου.

Δηλαδή υποβάλει αίτημα ένα χρόνο μετά τις δραματικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την υπογραφή του απεχθούς Μνημονίου. Επί ένα χρόνο... αδιαφορούσαν εάν το ελληνικό δημόσιο πληρώνει για ένα μόνο κτίριο το ποσό των 3.23 εκατ. ευρώ!

Επειδή μιλάμε συνέχεια για ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν σε περιπτώσεις, διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, εδώ πρέπει να αναζητηθούν και να επιμεριστούν ευθύνες για την ολιγωρία και το "βόλεμα" των υπευθύνων της ΓΓΑ αλλά και για τη βραδύτητα και την έλλειψη αντανακλαστικών στην κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Αυτό περιμένουμε να πράξετε άμεσα κ.Νικητιάδη και να αποδώσετε πειθαρχικές τουλάχιστον ευθύνες στους ολιγωρούντες υφισταμένους σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger