4/7/11

Ποίος ο πραγματικός ρόλος των αδελφών του Πρωθυπουργού ;Δηλώνει ως τομέα της εταιρείας του το...Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εκτός από τη δύναμη επηρεασμού των αποφάσεων του Πρωθυπουργού ως μέλος της οικογενείας ,φαίνεται ότι με ποικίλους τρόπους αναμειγνύεται στην πολιτική ζωή της Χώρας και επηρεάζει εξελίξεις.

Ο λόγος για τον Αντρίκο Α. Παπανδρέου ιδιοκτήτη της εταιρείας "I4CENSE"( Institute for Climate and Energy Security) δηλ. Ινστιτούτο Κλιματικής αλλαγής , όπου μέσω των δράσεών της για "πράσινες" επενδύσεις , όπως συνέδρια κ.λ.π. λαμβάνει χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη ...SIEMENS!

Τελικά η οικογένεια του Πρωθυπουργού, αρέσκεται στις Μ.Κ.Ο. τις οποίες είχε με θέρμη υποστηρίξει υλικά και ηθικά ο Πρωθυπουργός όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

Μετά τη μητέρα Μαργαρίτα που είναι πρόεδρος στη Μ.Κ.Ο. «Κέντρο δράσης για την ειρήνη» και η χρηματοδότησή της από το 1999 έως το 2004 ( περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών) με ποσό που ξεπερνά το 1.150.188,64 ευρώ ,δημιουργεί τουλάχιστον ερωτηματικά αν όχι οποιαδήποτε άλλη σκέψη, έρχεται η σειρά του αδελφού.

Το παράδοξο της υπόθεσης , πέραν των θολών σημείων με τις χορηγίες, είναι ότι στην Ελβετία που φέρεται η έδρα της εν λόγω εταιρείας δεν υπάρχουν στοιχεία που να δηλώνουν την ύπαρξή της.

Στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί δεν υπάρχουν στοιχεία, δεν υπάρχει δηλωμένο τηλέφωνο, ως αποδέκτης αλληλογραφίας φέρεται το όνομα του δικηγόρου Etude Häsler, του δικηγορικού γραφείου H&B LAW που ασχολείται με...συγχωνεύσεις ,επιχειρηματικά κεφάλαια και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα "ασφαλές λιμάνι".

Αυτό που δημιουργεί τις επιπλέον απορίες είναι ότι στην καταχώρηση της διεύθυνσης του τομέα της εταιρείας, δήλωνεται ως διεύθυνση το Πανεπιστήμιο Αθηνών !

Επειδή δηλώνουμε εξ αρχής καχύποπτοι, ζητούμε επισήμως κάποιοι να φιλοτιμηθούν να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες για το τι πράγματι συμβαίνει.

Μπορεί να μην τρέχει τίποτα .Το ευχόμαστε άλλωστε, διότι θα ήταν τραγικό η οικογένεια του ανθρώπου που μας κυβερνά να έχει παραβατική συμπεριφορά.

Για την υπόθεση αυτή έχει γίνει και επερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογενείας, δε σταματούν όμως στον έναν αδελφό και στη μητέρα.

Ο άλλος αδελφός Νίκος Παπανδρέου , με μία "κολοσσιαία" επένδυση των ...6000 ευρώ, τη χρονική περίοδο που δε γίνονται επενδύσεις στη Χώρα, άνοιξε μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

Εάν δεν προέβλεπε στο καταστατικό "συνεργασία με το δημόσιο", ίσως μιλούσαμε για την είδηση της δεκαετίας

Καλούνται οι λαλίστατοι κατά τα άλλα βουλευτές της Κυβέρνησης Παπανδρέου , ν΄αφήσουν κατά μέρος τις κομματικές ευαισθησίες και να σηκώσουν το θέμα της οικογενείας Παπανδρέου στη Βουλή, να δοθούν απαντήσεις για να ικανοποιηθεί και το διαταραχθέν περί δικαίου αίτημα των πολιτών!
Ελπίζουμε να μη συντρέχει λόγος για περαιτέρω διερεύνηση για καμία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger