18/8/11

Που χρωστάμε και ποιοί...μας χρωστούν;


Κερδοσκοπικά παιχνίδια στις πλάτες των αδυνάτων!

Χρέη...ελλείμματα...έλλειψη ρευστότητας! Αυτό είναι το υπάρχον οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα του σήμερα!

Λάθος πολιτικές επιλογές , οδήγησαν τη Χώρα σε δρόμο ανηφορικό , σε δρόμο εξευτελισμού , σε δρόμο απαξίωσης!

Λωποδύτες μας είπαν , λαμόγια μας είπαν , κλέφτες μας ξαναείπαν!!

Κανείς από τους Κυβερνώντες , που είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν ένα βαρύνοντα πολιτικό λόγο και ν΄αντικρούσουν τις κατηγορίες, δεν είπαν ..κουβέντα!

Μάλιστα από άστοχες πολιτικές και εσωτερικές διαμάχες, ενίσχυσαν την αρνητική κριτική εναντίον μας.

Μετά ήρθε ο ...πολύς κ. Πάγκαλος που έκανε τη ...σοβαρή διαπίστωση!!!

Μαζί ...τα φάγαμε!

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ..φταίνε κ.α. πολλά!

Έπειτα ο κ.Παπανδρέου , που ....έφτασε και στο σημείο να ...απαντά στις αθλιότητες για πώληση των Ελληνικών νησιών, λέγοντας χαρακτηριστικά... «εμείς, τ΄αγαπάμε τα νησιά μας και δε σκεφτόμαστε να τα πουλήσουμε!!!»

Μετά από όλον αυτόν τον εξευτελισμό και τις διαπιστώσεις , για ελλείμματα και υπέρογκα χρέη , ήρθε και το φυσικό ερώτημα , στα χείλη των Ελλήνων!

Τελικά που και πόσα χρωστάμε;

Συνολικά πάνω από 340 δις ευρώ.

Στην Ιταλία 4,8 δις, στην Πορτογαλία 6,7 δις, στην Ισπανία 0.9 δις, στην Ιρλανδία 5,9 δις και στις Βρετανία,Γ ερμανία και Γαλλία , περίπου 100 δις με τη μερίδα του λέοντος στη Γαλλία!

Φυσικά και σε άλλες Χώρες μικρότερα ποσά!

Εκείνο που δε συζητάει κανείς όμως, είναι το χρέος της Γερμανίας στη φτωχή Ελλάδα!

Σε δημοσίευμά τους οι Financial Times επισημαίνουν πως όχι η "άσωτη" Ελλάδα, αλλά η Γερμανία είναι αυτή που χρωστάει στην Ελλάδα.

Αναφέρουν δε , πως το ευρώ είναι καλό για τη Γερμανία, ειδικά για τις εξαγωγές της, γιατί είναι ασθενέστερο από όσο θα ήταν το γερμανικό μάρκο, επειδή ακριβώς περιλαμβάνει την Ελλάδα και την Ιρλανδία».

Εκτός αυτού όμως ακούγονται και φωνές για τις Γερμανικές αποζημιώσεις που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα και φτάνουν στο ποσό των 575 δις!!!

Γι αυτό η Γερμανία είναι ιδιαιτέρως προσεκτική και στο μηχανισμό στήριξης, είναι η μοναδική χώρα που δε μας δάνεισε η ίδια, αλλά έβαλε 2 Γερμανικές Τράπεζες να μας δανείσουν (Bundesbank & Deutsche Bank).

Φοβούμενη το σενάριο ..................

Από τα 340 ΔΙΣ που χρωστάει το Ελληνικό κράτος, οι Γερμανικές τράπεζες διακρατούν περίπου 80 ΔΙΣ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, συν το ποσόν που μας δάνεισαν μέσω της Δανειακής Σύμβασης (μέρος της οποίας είναι το μνημόνιο), αυτό σημαίνει ότι ΑΝ μας δάνειζε η ίδια η Γερμανία εμείς θα μπορούσαμε να ζητήσουμε πίσω το Κατοχικό Δάνειο, δηλαδή να ξεχρεώσουμε τη Γερμανία και να μας μείνουν και στην άκρη 100 ΔΙΣ και όλα αυτά ΜΟΝΟ από το κατοχικό δάνειο, χώρια ΦΥΣΙΚΑ τις αποζημιώσεις για τις αθρόεςδολοφονίες Ελλήνων πολιτών και τις ολοκληρωτικές καταστροφές χωριών και πόλεων !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger