2/10/11

Kοινωνική βαρβαρότητα και πολιτική ανευθυνότητα!


Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει ένας λαός την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του, την ανακύψασα φτώχεια , την ανέχεια και την παντελή υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους;

Πόσο ακόμα θα βλέπει να εφαρμόζονται πολιτικές αδιεξόδου ,διεύρυνσης των ανισοτήτων και υπερφορολόγησης ;

Αρχίζουν και στενεύουν τα όρια ανοχής των Ελλήνων , όταν ακόμη ακούγονται φωνές λαϊκισμού, διχασμού και μετάθεσης ευθυνών.

Το πολιτικό σύστημα επιβάλλεται να αλλάξει και ν΄ακολουθήσει τη ροή της επικαιρότητας και της εποχής αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του!

Ορισμένοι πολιτικοί προερχόμενοι από όλους τους κομματικούς χώρους, δεν έχουν ως φαίνεται πάρει μυρωδιά το τι αρχίζει να γεννιέται μέσα στην Ελληνική κοινωνία και αφορά μία γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής και των εκπροσώπων της.

Διαβάζουμε στον ημερήσιο τοπικό και Πανελλαδικό τύπο ρεπορτάζ για πρωτοβουλίες , απόψεις , θέσεις, στρατηγικές, φανερό «σπρώξιμο» ημετέρων που θυμώνουν ακόμη περισσότερο το εκλογικό σώμα !

Απαιτείται επειγόντως στροφή 180 μοιρών από την υπάρχουσα πολιτική που ακολουθείται γιατί απλά η κοινωνία «βράζει» και είναι άγνωστο μέχρι πότε θα παρακολουθεί ως θεατής τα τεκταινόμενα.

Όσο αυτοσκοπός είναι η εξουσία και δεν υπάρχει έντονο το αίσθημα της ευθύνης των ταγών απέναντι στο λαό, θα βλέπουμε να χάνεται η αξιοπρέπειά μας , να λοιδωρείται η χώρα και οι Έλληνες, να παραχωρούμε αμαχητί τον πλούτο μας και να υπάρχει ανεξήγητη εμμονή σε μία πολιτική που αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος λανθασμένη.

Βλέπουμε πως δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ κανένας από τους μακροοικονομικούς δείκτες δε βελτιώνεται, αντιθέτως παρά την υπερφορολόγηση των Ελληνικών νοικοκυριών ,αρκετοί δείκτες επιδεινώνονται.

Με το πρόσχημα του χρέους ο κ.Παπανδρέου οδήγησε την Ελλάδα στην πολιτική του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ. , με δείκτες που ως φάνηκε «μαγειρεύτηκαν» .

Από το 115% του ΑΕΠ που παρέδωσε το χρέος η προηγούμενη Κυβέρνηση, έφτασε σε δύο μόλις χρόνια, στο 189% του ΑΕΠ!!!

Ανέβηκε δηλαδή 74 μονάδες!!! , όταν από το 1993 έως το 2004 βρισκόταν περίπου στο 100% του ΑΕΠ.

Σαν να μην έφτανε αυτό !Καθημερινά γινόμαστε δέκτες πληροφοριών για διεύρυνση του κράτος! Ιδρύθηκαν αυτό το κρίσιμο διάστημα πάνω από 70 νέες Γενικές και Ειδικές Γραµµατείες, ∆ιευθύνσεις, Τµήµατα, Γραφεία, Αρχές, ∆ιοικητικά Συµβούλια... συστήθηκαν θέσεις και αποδεδειγµένα διορίστηκαν χιλιάδες «ηµέτεροι» µε διαβλητές διαδικασίες.

Τραγικές επιδόσεις από μία Κυβέρνηση που επί της ουσίας δεν έχει τη νομιμοποίηση , διότι με άλλο πρόγραμμα κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και με άλλο πορεύεται.

Η κοινωνική βαρβαρότητα , είναι ορατή σε όλες σχεδόν τις αποφάσεις της και απογοητεύει τους Έλληνες , που θέλουν να σωθεί η Χώρα και δε διστάζουν να «ματώσουν»κι αυτοί , αλλά με προοπτική διεξόδου!

Φορολογικό νομοσχέδιο φρίκη, απολύσεις, εφεδρείες,περικοπές συντάξεων, μισθών, λουκέτα , κατασχέσεις είναι η καθημερινότητα του Έλληνα!

Εφιάλτης χωρίς τέλος!

Υπάρχει η ανάγκη να ξαναπιστέψει ο λαός , να ξαναεμπιστευθεί την πολιτική ,να αγωνισθεί για μία ιδέα.Γι΄αυτό είναι κομβική η αξιοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας , η αποστασιοποίηση από συμπεριφορές που πλήγωσαν τους Έλληνες, οι διαφανείς και κρυστάλλινες διαδικασίες πορείας των, η απομάκρυνση ακόμη και ψηγμάτων διαπλοκής ή υπόνοιας διαπλοκής και φυσικά το άνοιγμα στην Ελληνική κοινωνία !

Αντωνία Μπούζα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger