12/4/12

Η Εκκλησία μας πραγματικά δίπλα στο συνάνθρωπο !Γράφει : Η Αντωνία Μπούζα

Η μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που περνά η πατρίδα μας, αντανακλά και σε πολλούς τομείς της Ελληνικής κοινωνίας.

Το κράτος πρόνοιας στη Χώρα μας είναι πλέον ανύπαρκτο και η πλειοψηφία των κοινωνικών δομών , συντηρείται από τον εθελοντισμό και κυρίαρχα από την Εκκλησία.

Την εκκλησία , την οποία χτυπούν λυσσαλέα ορισμένοι που διακατέχονται από παρελθοντολογικές ιδεοληψίες και έχουν υψώσει τείχη αρνητισμού ,απέναντι σε ότι κάνει η εκκλησία.

Με τις δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις τους μερικοί , θεωρούν ως υποχρέωσή τους, να έχουν θέσει απέναντί τους την εκκλησία και να λαϊκίζουν επικινδύνως σε ότι την αφορά.

Ξεχνούν όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες…προοδευτικοί το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελεί η εκκλησία και πόσους ανθρώπους εξυπηρετούν οι προνοιακές της δομές ,που έχουν την ανάγκη της συμπαράστασης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Ξεχνούν πως σε πολλές πόλεις της πατρίδας μας συντηρούν γηροκομεία, άσυλα ανιάτων, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία,οργανώνουν συσσίτια, εξυπηρετούν δομές ατόμων με αναπηρία ,δίνουν υποτροφίες και τόσα πολλά ακόμη !

Στη Μεσσηνία με υποδειγματικό τρόπο που ταιριάζει στον πολιτισμό και στην ανθρωπιά μας , λειτουργούν τα προνοιακά ιδρύματα της Μητροπόλεως , όπου βρίσκουν παρηγοριά και θαλπωρή πολλοί συνάνθρωποί μας!

Ένα θέμα που βάζει σε περιπέτειες την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων, είναι η μη καταβολή των νοσηλείων στα ιδρύματα,από το 2009 έως και σήμερα όπως επισήμανε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε συναντήσεις που είχε μαζί τους .

Αυτή η κρατική ασυνέπεια, επηρεάζει αρνητικά τα ιδρύματα , με ιδιαίτερα άσχημες συνέπειες για το κοινωνικό αυτό έργο της Εκκλησίας.Ύστερα από την παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο κ.Λοβέρδος ανέφερε πως με τροπολογία θα υπαχθούν τα προνοιακά ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδος στον ΕΟΠΥΥ.

Η πολιτεία πρέπει να σταθεί ποικιλοτρόπως στην Εκκλησία , για να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και διάθεση για προσφορά να δίνει διεξόδους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στήριξης και αγάπης!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger