11/8/12

Μέσα από τη δοκιμασία πρέπει να ξανασταθούμε στα πόδια μας


Ελλάδα , Χώρα του φωτός, του πολιτισμού , των επιστημών, του διαλογισμού, της φιλοσοφίας , της ανθρωπιάς, των ιδανικών ,των αξιών,της φιλοξενίας αλλά και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.
Συγχρόνως όμως και μία Χώρα δυνάστης για τους πολίτες της με μία δημόσια διοίκηση που επιβάλλεται να αλλάξει και να παραμερίσει αγκυλώσεις , με το τέρας της γραφειοκρατίας να κυριαρχεί και να καταδυναστεύει τους πολίτες.
Οι Έλληνες είναι ένας λαός που αγαπά μεν τη ζωή , την πατρίδα ,τη θρησκεία ,την οικογένεια, έχει αξίες και ιδανικά, ακολουθεί αρχές, αλλά έχει δε και πολλά θολά και σκοτεινά σημεία που πρέπει να διορθωσει, κυρίως σε ότι αφορά τη  διαφθορά, την πονηριά, τη διαπλοκή, την ανευθυνότητα, τον ωχαδερφισμό, το ρουσφέτι ,τις πελατειακές σχέσεις και την αναξιοκρατία.
Με το πέρασμα των χρόνων, η Ελληνική κοινωνία εγκλωβίστηκε σε πλασματικές και ανύπαρκτες ανάγκες , χάθηκε η επαφή  με τη φύση ,τους ανθρώπους και ακολούθησε ξένα πρότυπα που δεν της ταίριαζαν.
Φτάσαμε σαν λαός να θέλουμε ν΄ακούμε μόνο για τα εύκολα και τα ευχάριστα ,να είμαστε αρνητικοί στην αλήθεια και να διεκδικούμε συνεχώς προνόμια συντηρώντας και γιγαντώνοντας ένα σάπιο συνδικαλιστικό σύστημα που στη συνέχεια μας έβλαψε ,να παλεύουμε για λάθος πράγματα που θεωρούσαμε ότι μας προσέφεραν ευδαιμονία και ποιότητα ζωής και στο τέλος τι πετύχαμε;
Χάσαμε τον εαυτό μας , γίναμε μία κακέκτυπη εικόνα ξένων κοινωνιών και κουλτούρας και οδηγηθήκαμε συγχρόνως με την οικονομική ασφυξία και σε κοινωνική χρεοκοπία.
Γίναμε ευάλωτοι ,χάσαμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, υπερηφάνεια και αυτοεκτίμηση.
Αλλά επειδή πρέπει να διδασκόμαστε από το παρελθόν και την ιστορία μας, ξέρουμε πως με τη μοναδική δύναμη που έχουμε όταν ομονοούμε , μπορούμε να ανατρέψουμε το τοπίο που κυριαρχεί στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο και περιλαμβάνει μόνο αγωνία, θλίψη , κατάθλιψη και φόβο για το αύριο.
Για πρώτη φορά , έχουμε στα ηνία της Χώρας ένα σύνολο δυνάμεων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και προσεγγίσεις των διαφόρων ζητημάτων , αλλά με έναν και μόνο σκοπό .
Να σωθεί η πατρίδα και να ξανασταθούμε στα πόδια μας.
Η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να αφορά μόνο την Κυβέρνηση που επιβάλλεται να κάνει τα πάντα να ανασυγκροτήσει τη Χώρα,αφορά και όλους εμάς τους πολίτες και πρέπει να επεκτείνεται σε όλες τις δραστηριότητές μας.
Οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και στις επόμενες γενιές να προσπαθήσουμε , να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία πάνω σε υγιείς βάσεις , να γίνουμε ανταγωνιστικοί εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας,να αντιμετωπίσουμε τα ελλείμματα μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, δασμοδιαφυγής, της παραοικονομίας, της διαφθοράς και της σπατάλης, να μεταρρυθμίσουμε ότι σάπιο υπάρχει και να τολμήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές .
Ζητούμε όμως δικαιοσύνη , αξιοκρατία και αυστηρή τιμωρία όσων εκμεταλλεύθηκαν θέσεις ευθύνης και γενικά το αίσθημα δικαίου να ξαναβρεί τη σωστή του διάσταση στην πατρίδα μας.
Χωρίς ίχνος ρατσισμού και ξενοφοβίας, επιβάλλεται μετά και από τις διαμορφωθείσες συνθήκες στο εσωτερικό της Χώρας μας να "επανακαταλάβουμε" τις πόλεις μας (όπως πολύ σωστά ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό μας )  και να εμπεδωθεί επιτέλους στην κοινωνία, κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας.
Τα μέτρα που αρχίζει και υλοποιεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αρχίζουν και αποδίδουν και με ένα συνολικό πλέον σχέδιο και δεδομένη την πολιτική βούληση, οι κάθε λογής παράνομοι μετανάστες σιγά σιγά, ελπίζουμε να αποτελέσουν μία άσχημη ανάμνηση.
Ήδη από την ημέρα εφαρμογής των μέτρων και του σχεδίου "Ξένιος Ζεύς" , που επιβάλλεται να συνεχιστεί, μειώνονται εντυπωσιακά οι παρανόμως εισερχόμενοι στην Ελλάδα και ξεκαθαρίζουν οι γειτονιές μας.
Αυτό που ζητούμε από την πολιτική μας ηγεσία, στην οποία προσβλέπουμε για ένα καλύτερο αύριο, είναι να βρει σωτήριες διεξόδους, να μας ξαναδώσει την ελπίδα, δουλειές για τους νέους μας , ασφάλεια, υγεία , παιδεία και το σημαντικότερο, τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.
1 σχόλια:

Dimitris Iliopoulos είπε...

Κυρία Μπούζα, Διάβασα προσεκτικά το post και αναρωτιέμαι.
Ζείτε σε άλλη χώρα; ΟΧΙ...

Καλείτε... Μάλλον εύχεστε να παλέψει ο λαός για να ξαναπάμε εκεί που αρμόζει την πατρίδα, συμφωνώ, όμως για να παλέψεις πρέπει να σου δώσουν ή μάλλον να σου αφήσουν στα χέρια και κάποιο "όπλο", δεν μπορείς να παλέψεις με γυμνά χέρια όταν ο εχθρός διαθέτει "όπλα" και "όπλα".....

Η ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας ήταν η μεσαία τάξη και "όπλο της" οι ΜΜΕ, η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση που προέκυψε από της εκλογές(που εγώ την ονομάζω εταιρία περιορισμένης ευθύνης ΕΠΕ) δεν είναι τιποτ' άλλο από μια συνέχεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, που ήταν συνέχεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πάει λέγοντας.

Στόχος όλων αυτών ήταν να καταστρέψουν την μεσαία τάξη και εν πολλής το έχουν καταφέρει, θα δανειστώ μια φράση του Νομπελίστα Αμερικανού οικονομολόγου Paul Krugman και θα την γράψω ακριβώς όπως την έγραψε σε κάποιο τεύχος του Economist τον Ιούνιο "Οταν αφαιρείς πέτρες από την μέση της πυραμίδας, κάποια στιγμή αναλαμβάνει δράση η πουτάνα η βαρύτητα"....

Ποιο πάνω μίλαγα για "όπλα" ένα από αυτά τα "όπλα" είναι και τα 85 περίπου δις που πληρώνει κατ' έτος αυτός ο τόπος και κατ' επέκταση ο Ελληνας πολίτης στους ανά τον κόσμο τοκογλύφους, ένα παράδειγμα στης 20 τρέχοντος μηνός η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει ένα ομόλογο στην ΕΚΤ αξίας 3,2 δις (Αυτό το ομόλογο δεν "κουρεύτηκε") το ομόλογο αυτό το αγόρασε πέρυσι (20/08/2011) η ΕΚΤ προς 2,3 δις, για να μην κουράζεστε με υπολογισμούς τους έχω κάνει εγώ για εσάς, η διαφορά είναι η μάλλον το επιτόκιο είναι 28%....Εαν αυτό δεν είναι τοκογλυφία, τι είναι;;;

Ομως είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι η ΕΠΕ που προέκυψε δεν είναι τιποτ' άλλο από υπηρέτες του τραπεζικού συστήματος και τιποτ' άλλο, και φυσικά μια συνέχεια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Εύλογα θα ρωτήσετε "Μα αφού είναι ίδιοι γιατί κάναμε εκλογές και χαλάσαμε λεφτά;"...Σας απαντώ, ρωτήστε τον Αντώνη και την ατούρα του να γίνει πρωθυπουργός.

Ολοι ξέρουμε ότι οι καραμέλες έχουν γλυκιά γεύση, ετούτη που πιπιλίζουν αυτοί και μαζί τους πολλοί Ελληνες, και που την λένε "Ανάπτυξη" έχει πλέον πικρόξυνη γεύση.

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν, όλοι οι Δήμοι της χώρας "χρωστάνε της Μιχαλούς" και από Σεπτέμβρη πολλοί βάζουν λουκέτο.

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν από της 510.000 ΜΜΕ που έχουν απομείνει σε αυτήν την χώρα πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα έχουν μόνο το 7% για της άλλες της "έφαγε" ο "Τειρεσίας".

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων έχει ξεπεράσει το 40%.

Και τέλος για ποια ανάκαμψη του λαού μέσα από την πάλη, που επικαλείστε στο post, όταν αυτός ο λαός δεν αγγίζει πλέον τα όρια της εξαθλίωσης αλλά τα έχει ξεπεράσει.

Οχι κυρία Μπούζα, ο λαός θα παλέψει για να ανατρέψει την προδοτική κυβέρνηση δοσιλόγων, μια κυβέρνηση που έχει απομονώσει την χώρα από οπουδήποτε κέντρο αποφάσεων.

Οι Νεοφιλελεύθεροι τρομολάγνοι της ΕΠΕ που παραπλάνησαν τον λαό με απειλές του τύπου "Θα μας πετάξουν από το ευρώ και την ΕΕ, θα μας επιτεθεί η Τουρκία, θα δούμε παγετώνες στης Κυκλάδες" και άλλα φαιδρά, είναι λίγες η μέρες της, ο λαός θα πάρει το "όπλο" του και θα παλέψει για τούτο τον τόπο όταν θα καταλάβει ότι το "αίμα του" θα πιάσει τόπο και δεν θα το ρίχνουν στο βαρέλι δίχως πάτο του χρέους η θα το καρπώνονται οι τραπεζίτες.

Φυσικά δεν αναμένω να το δημοσιεύσετε, αλλά διαβάστε το καλό θα σας κάνει.

Καληνύχτα.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger