16/8/12

Επιμήκυνση προγράμματος προσαρμογής και Βενιζέλος....


Γράφει! Η Αντωνία Μπούζα
Με αγωνία σχεδιάζονται τα μέτρα , προκειμένου να παρθούν οι επώδυνες αποφάσεις περικοπών και να υλοποιηθούν οι μειώσεις δαπανών της τάξης των 11,5 δις ευρώ.

Βλέπουμε πως η ύφεση μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και βαθαίνει μέσα στην Ελληνική κοινωνία.
Η ανεργία έφθασε το ρεκόρ της Ισπανίας και η αγωνία κορυφώνεται , λόγω του αβέβαιου κλίματος που επικρατεί στην πατρίδα μας.
Κι΄όμως παλεύουμε να φανούμε αξιόπιστοι, παλεύουμε να σταθούμε όρθιοι , να δείξουμε έργο και τη θέληση να ξεφύγουμε από τη δυστυχία, για να μας δουν πλέον οι εταίροι μας σοβαρά , να μας αποδεχτούν ως αξιόπιστο συνομιλητή και όχι αναξιόπιστους και έρμαια των αδυναμιών και των δεσμεύσεών μας όπως είμασταν επί άλλων Κυβερνήσεων.
Αυτό που σήμερα διεκδικούμε και στο οποίο προσβλέπουμε για να πάρουμε έστω μία μικρή ανάσα , είναι η επιμήκυνση  του προγράμματος προσαρμογής κατά ένα ή δυο χρόνια πιθανόν μέχρι τέλους 2016.
Οι πληροφορίες όμως λένε πως αυτή η επιμήκυνση είχε δοθεί στον κ.Βενιζέλο τον περασμένο Μάϊο και αυτός την απέρριψε....θεωρώντας ότι το πρόγραμμα βγαίνει και θα μπορούσε η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους πιο σύντομα, ενώ θα υπήρχε κίνδυνος με τέτοια εξέλιξη, να τεθεί σε κίνδυνο η αξιοπιστία της Χώρας στις διεθνείς αγορές!
Μάλιστα επέμενε για αυτό , ενώ το ΔΝΤ ...μας πίεζε!!! να δεχτουμε την επιμήκυνση!
Αυτό που δεν προέβλεψε ο κ.Βενιζέλος ,είναι η μεγάλη ύφεση που κάθε μέρα που περνάει, γίνεται μη αναστρέψιμη!
Ας μην επαναπαυόμαστε , οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger