19/8/12

Στρατηγική "υψηλού ρίσκου" για την Κυβέρνηση Σαμαρά


Έχει ειπωθεί από επίσημα Κυβερνητικά χείλη, πόσο κομβικό είναι για την επόμενη ημέρα της Ελλάδος, να δείξουμε σε όλην τη Διεθνή κοινότητα, πως είμαστε μία αξιόπιστη Χώρα, μία Ευρωπαϊκή Χώρα που τηρούμε τις δεσμεύσεις μας.
Πως έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές, πως στοχεύουμε να νοικοκυρέψουμε το κράτος μας και να καταπολεμήσουμε όλες τις παθογένειες που μας έφεραν σ΄αυτήν την κατάσταση.
Αυτό είναι ίσως και το δυνατό χαρτί του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις που προγραμματίζονται να γίνουν το προσεχές διάστημα, με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους όπως το Γιούνκερ , τη Μέρκελ και τον Ολάντ.
Να δείξουμε πως έχουμε αντιληφθεί πως πρέπει να γίνουν πολλά , πως επιβάλλεται να προσπαθήσουμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό, πως έχουμες τη θέληση να το κάνουμε.
Αλλά συγχρόνως οφείλουμε να κάνουμε σαφές σε όλους , πως οι Έλληνες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο επιβίωσης και δε μπορούν να συνεισφέρουν οκονονομικά άλλο πλέον .Οπότε όποια μέτρα ζητηθούν επιπλέον, δεν πρέπει να αφορούν τα εισοδήματα των Ελλήνων.
Η στρατηγική "υψηλού ρίσκου" που ακολουθείται κι εμπεριέχει δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος ή θα βάλει επιτέλους πάτο στο βαρέλι της αβεβαιότητας και της ανέχειας ή θα διογκώσει τα προβλήματα.
Πρέπει να καταλάβουμε πως το Ευρωπαϊκό μας μέλλον θα κριθεί από τις επιδόσεις , τη στρατηγική και τη θέληση αυτής της Κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε στοχεύει:
α.Να πείσει για την αξιοπιστία της Χώρας
β.Να πετύχει την επιμήκυνση προγράμματος προσαρμογής ώστε να παρουμε μία ανάσα και να σχεδιάσουμε καλύτερα τις επόμενες κινήσεις μας και
γ.να παραμείνουμε ισότιμοι παίκτες στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να ζητήσουμε κι εμείς όπως η Ισπανία και η Ιταλία ,η ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών μας να μην προσμετρηθεί στο χρέος μας.
Με τις λοιπές διαρθρωτικές αλλαγές, με ρευστότητα και τα αναγκαία μέτρα ανάπτυξης που πρέπει άμεσα να ξεδιπλώσουμε, ελπίζουμε να περάσουμε τις συμπληγάδες χωρίς μεγάλες απώλειες.
Αυτά όμως προϋποθέτουν κοινωνική ειρήνη και κοινωνική συνοχή , πράγμα πολύ δύσκολο στις σημερινές συνθήκες και ιδιαίτερα εύθραστο.
Όπως έχω πολλές φορές τονίσει, οι Έλληνες περιμένουν με λαχτάρα να τηρηθούν ισότιμα προς όλους οι νόμοι του κράτους , να επανέλθει η αξιοκρατία , η δικαιοσύνη και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία σε όποιον δε σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα σε ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ χώρο και αν ανήκει.
Αρκετά πια με τα κάθε είδους λαμόγια και τρωκτικά που με  κομματικούς μανδύες "ξάφριζαν" ανενόχλητοι τον κόπο και τον ιδρώτα των Ελλήνων.
Η ατιμωρησία και ο κομματισμός που τόσα χρόνια κυριάρχησε, έκαναν τους πολίτες επιφυλακτικούς και αρνητικούς απέναντι στην κρατική εξουσία.Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Εκείνο όμως που πρέπει να καταλάβουμε όλοι , είναι πως επιβάλλεται να δοθεί ο χρόνος και η δυνατότητα στην Κυβέρνηση Σαμαρά να πετύχει, για το καλό όλων μας , για το αύριο των Ελλήνων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger