11/9/12

Ο «προοδευτισμός» ενισχύει τους δήθεν «υπερπατριώτες»

 
Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Η κρατική αναποτελεσματικότητα τα τελευταία χρόνια να τιθασεύσει την παράνομη μετανάστευση σε συνδυασμό με την φτωχοποίηση του Ελληνικού πληθυσμού  και την εγκληματικότητα, οδηγεί τους  βαθιά Δημοκρατικούς Έλληνες στην υιοθέτηση ακραίων απόψεων και θέσεων που δυστυχώς διογκώνονται μέσα στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.
Οι ανάγκες των Ελλήνων πολλές , η εγκληματικότητα μεγάλη - όχι απαραίτητα από τους λαθρομετανάστες- και οι αντοχές λίγες.
Επειδή βρισκόμαστε σε ένα ιδιαιτέρως κομβικό σημείο για την  κοινωνική μας συνοχή και την ίδια την ύπαρξή μας, οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, διότι αυτό που σήμερα χειροκροτούμε και υπερθεματίζουμε , αύριο μπορεί να γίνει βρόχος στο λαιμό μας και να καταλύσει τη Δημοκρατία μας.
Οι  επιθέσεις ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, το μόνο που επιτυγχάνουν, είναι να ενδυναμώνουν και να αναδεικνύουν έτι περισσότερο τις στρεβλές και επικίνδυνες  απόψεις των εθνικιστών  περί «εθνικής καθαρότητας» . Αυτό οφείλεται κυρίως στη διαχρονική υποστήριξη  συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους λαθρομετανάστες  και των θέσεών τους  για Ελληνοποίησή τους.
Ενώ ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις όπου κάποιοι θεωρούν ότι αυτόκλητα μπορούν να αντιποιούνται την κρατική εξουσία, επείγει  με ηρεμία και σώφρονες πολιτικές να αντιμετωπισθεί αυτή η απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος και η ανάδειξη της επικινδυνότητας των ακραίων θέσεων και  ενεργειών.
Κανείς δε μπορεί να υποκαθιστά το κράτος, κανείς δε μπορεί όμως να το χρησιμοποιεί για δικό του όφελος. Πρέπει να υπάρξει μία μέση  λύση και η Πολιτεία να ανακτήσει  την αίγλη και τη δυναμική της μέσα στο κοινωνικό σύνολο.
Η λαθρομετανάστευση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι αποτέλεσμα διαχρονικής ανικανότητας και αδιαφορίας των Κυβερνώντων να την αντιμετωπίσουν , αλλά και ενδοτικότητας στα Ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα.
 Παρεμφερής είναι και η περίπτωση της αποτυχημένης προσπάθειας ένταξης των αθιγγάνων στο κοινωνικό σύνολο.
Χρήματα από την Ε.Ε. δόθηκαν στην Ελλάδα για να εφαρμόσει σχέδιο ένταξης και ομογενοποίησής τους.Τι έγιναν; Ποιοι τα διαχειρίσθηκαν; Που χάθηκαν και αυτήν την ώρα χιλιάδες Έλληνες αθίγγανοι βρίσκονται στους δρόμους, εγκαταλελειμμένοι και παραδομένοι  σε μία ζωή χωρίς αύριο ,αυξάνοντας λόγω της περιθωριοποίησης την εγκληματικότητα;
Αυτά όμως τα σημαντικά δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα της πατρίδας μας , που αυτήν την ώρα βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική ανέχεια, σε κοινωνική αναταραχή και σε επικίνδυνη απαξίωση των θεσμών.
Οι νοοτροπίες των  Ελλήνων που ακολουθήθηκαν και διογκώθηκαν από τη  μεταπολίτευση και μετά, οδήγησαν τη Χώρα μας σ΄αυτήν τη θέση και πρέπει να αλλάξουν για να προχωρήσουμε.
Νοοτροπίες πως όλα γίνονται αν έχεις κάποιο «μέσο», νοοτροπίες πως κι αν πάρεις «μίζα» και «φακελάκι» δε χάθηκε κι ο κόσμος, νοοτροπίες πως είναι εξυπνάδα να φοροδιαφεύγεις, νοοτροπίες πως αν είσαι πονηρός και ξεγελάς το κράτος είναι «μαγκιά».
Νοοτροπίες πως δεν προχωράς ούτε σε υπηρεσιακή ούτε σε πολιτική ιεραρχία αν δεν έχεις ενταχθεί σε «παρεούλες» και δεν κατάγεσαι από «πολιτικό τζάκι» ,νοοτροπίες πως  δεν τρέχει τίποτα αν δεν αποδίδεις στην εργασία σου , νοοτροπίες πως κι αν έκλεψες κι αν δωροδοκήθηκες  κάποιο κομματικό χέρι θα βρεθεί να σε σώσει και θα τα «κουκουλώσει»  και πολλά ακόμη .
Η απαξίωση είναι αυτή που αυξάνει τα ποσοστά επικίνδυνων και αυταρχικών πολιτικών απόψεων , που επί της ουσίας και πέραν της λαθρομετανάστευσης δεν έχουν θέσεις για τα λοιπά προβλήματα της πατρίδας μας και με την προβολή του δήθεν «πατριωτισμού» προσπαθούν να καλύψουν τις μεγάλες τους ελλείψεις στην άρθρωση πολιτικού λόγου.
Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι συνεργασία , ομόνοια, αληθινός πατριωτισμός και όχι διχασμός , τσαμπουκάς και αναταραχή .
Αλλά για να γίνει εφικτό αυτό , πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες η Πολιτεία για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα στους πολίτες .
Μέχρι τότε ας βάλει ο Θεός το χέρι του!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger