25/9/12

Η πολιτισμική σύγκρουση και οι επιπτώσεις στη Χώρα μας


Με αφορμή την ταινία «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων» βλέπουμε σε όλον τον κόσμο μία έξαρση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, που πυροδοτεί ανεξέλεγκτες αντιδράσεις φανατικών μουσουλμάνων σε όποια Χώρα του κόσμου και αν κατοικούν.
Η Ελλάδα, είναι μία Χώρα που λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και της διαχρονικής έλλειψης πολιτικών για τη λαθρομετανάστευση, έχει δεχθεί χιλιάδες λαθρομετανάστες προερχόμενους κυρίως από μουσουλμανικές Χώρες που παραμένουν επί μακρόν στην Ελληνική επικράτεια με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, την ασφάλεια και γενικά τον τρόπο ζωής μας
Κυρίως λόγω της διαφορετικότητας των πολιτισμών, των προτύπων, αλλά και της θρησκείας, δημιουργούνται από αυτήν την αναγκαστική "συνύπαρξη" μέγιστα προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε Δημοκρατική Χώρα όπως είναι η Ελλάδα ανεβάζουν ποσοστά οι ακραίοι πολιτικοί χώροι, εκμεταλλευόμενοι αυτήν την ασφυκτική συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρας.
Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε να έχουν κατακλυσθεί οι Χώρες της Δύσης από ανθρώπους που ενώ είναι εμφανές πως τους προκαλεί "δυσανεξία" ο δυτικός τρόπος ζωής τον οποίο καταδικάζουν και εχθρεύονται, δε διστάζουν στις Χώρες τους να υιοθετήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα και ευρύτερα «δυτικές» τεχνολογίες και οργανωτικές μορφές στον στρατιωτικό και πολιτικό τομέα, προκειμένου να επαυξήσουν την ισχύ τους ­ ανεξάρτητα από τις όποιες συνέπειες.
Αυτό που προκαλεί όμως την Ελληνική κοινή γνώμη είναι η συμπεριφορά των αυθαιρέτως εισερχομένων στην Ελλάδα Μουσουλμάνων και "καταληψιών" ολόκληρων περιοχών κυρίως της Αθήνας, που δε διστάζουν να αγνοήσουν επιδεικτικά τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων, με αποτέλεσμα την έντονη δυσφορία του Ελληνικού λαού στην παρουσία τους .
Η έμφυτη φιλόξενη διάθεση των Ελλήνων  μετά από τη συγκρουσιακή καθημερινότητά μας, δίνει τη θέση της στη ξενοφοβία και στην υιοθέτηση ακραίων θέσεων που δεν τιμούν ένα λαό όπως οι Έλληνες.
Εκείνο που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να εμπιστευθούμε την Ελληνική πολιτεία, που επιβάλλεται επιτέλους να "βάλει μπρος τις μηχανές" και να ξεφύγει από την απάθεια και τη μοιρολατρική αποδοχή της υστέρησής της.
Συγχρόνως όμως, απαιτείται να αποστασιοποιηθούμε από λογικές βίας, γενικευμένης απέχθειας και απαξίωσης που υιοθετούν οι φανατικοί του μουσουλμανικού κόσμου που βρίσκεται στην Ελλάδα είτε νόμιμα είτε παράνομα και να διαφυλάξουμε τον Ελληνικό τρόπο ζωής από όσους βρίσκουν ως ευκαιρία την Ελληνική Οδύσσεια, να περάσουν τις ακραίες και επικίνδυνες θέσεις τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger