7/9/12

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τις ...κιτς τηλεοπτικές παραγωγές!


Απορώ με τις υπερβολές στις αντιδράσεις για τα τούρκικα σήριαλ!
 Όποιος δεν επιθυμεί και δεν του αρέσουν, ας μην τα βλέπει!
Πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί που δε θέλουν να περνούν την ώρα τους βλέποντας...δακρυβρέχτες ερωτικές ιστορίες που διαδραματίζονται σε μία κοινωνία εντελώς ξένη για το Δυτικό κόσμο.
 Εξ΄άλλου ,περιμένουμε να μάθουμε την ιστορία από την οπτική ενός Τούρκου σεναριογράφου και σκηνοθέτη;
Αναρωτιέμαι όμως, για τόσες ταινίες που έχουν γυριστεί στο Χόλιγουντ βασιζόμενες στην Ελληνική ιστορία και μυθολογία και αλλοιώνουν την ιστορική αλήθεια δεν ενοχλούμαστε;
Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή τη δήθεν "πατριωτική" αγανάκτιση για τα ήσσονα και ας ενοχληθούμε για άλλα που είναι σοβαρά και άπτονται της ζωής και της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.
Το άσχημο και ενοχλητικό είναι πως το βρήκαν ως θέμα προβληματισμού και διαμαρτυρίας και παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου μας, θέλοντας να συντηρήσουν με αυτόν τον τρόπο, τα όποια πατριωτικά  χαρακτηριστικά υπερπροβάλλουν προς τους πολίτες.
Η Ελληνική ιστορία όμως, παρά τις προθέσεις πολλών κακόβουλων για αλλοίωσή της , έχει τη δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια ιστορία.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε , είναι μονάχα ο απαράδεκτος μιμητισμός των Ελλήνων στον τρόπο ζωής άλλων λαών και η αλλοίωση των ιδιαίτερων Ελληνικών στοιχείων, στο κοινωνικό μας γίγνεσθαι από ξένες επιρροές και συνήθειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger