20/10/12

Βορά στις ορέξεις των άκρων οι ένστολοι πολίτες!


Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
"Ο λόγος σου με χόρτασε και το φαί σου φάτο" λέει ο θυμόσοφος λαός, όταν θέλει να εκφράσει κάποιο παράπονο!
Αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν άκουσα την ημέρα της εορτής της ΕΛ.ΑΣ.,υψηλόβαθμο στέλεχος του συνδικαλιτικού φορέα των Αστυνομικών, να μου περιγράφει το τι απεκόμισε από την επαφή του με την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η μεταστροφή μου είπε  στο πριν και στο μετά, είναι τόσο εμφανής που απλά ενόχλησε.
Αντιληπτό το ότι δεν υπάρχουν χρήματα! Αντιληπτό πως η κοινωνία μας πλήττεται και πως ότι ισχύει για έναν κλάδο εργαζομένων την επόμενη στιγμή επεκτείνεται και στους λοιπούς.
Αλλά ο τρόπος; Το απόμακρον του πράγματος πλαισιωμένο από την παροδική (πάντα είναι παροδική) δύναμη και εξουσία ενόχλησε!
Έτσι ένας κλάδος εργαζομένων που λειτουργεί ως ο σάκκος του μποξ και το κόκκινο πανί για την Αριστερά και συνήθως κινείται στο κέντρο και στα δεξιά των πολιτικών σχηματισμών της Χώρας μας, σπρώχνεται κυριολεκτικά στην αγκαλιά των άκρων, που θεώρησαν ότι βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρόν και προσπαθούν ν΄αρπάξουν την ευκαιρία!
Έτσι πυκνώνονται οι εμφανίσεις εκπροσώπων των άκρων - με τον κοινοβουλευτικό μανδύα- σε εκδηλώσεις και συναθροίσεις Αστυνομικών και γενικότερα ενστόλων πολιτών , αλλά και η καθημερινή δήθεν στήριξη στον αγώνα και το μόχθο τους.
Τείνουν να γίνουν βορά στις ορέξεις της Χρυσής Αυγής οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες δυνάμεις και αυτό, εξ΄αιτίας αλαζονικών συμπεριφορών και εμφανών τάσεων απαξίωσης .
Τα αιτήματά τους δίκαια, αλλά οι συγκυρίες τα κάνουν μη υλοποιήσιμα.Παρά ταύτα, όλοι οι εργαζόμενοι κατανοούν τη δυσκολία της πατρίδας και έστω και με τις πενιχρές αποζημιώσεις που λαμβάνουν, προσπαθούν ακόμη και ιδίοις εξόδοις να κρατήσουν όρθια την Αστυνομία.
Αλλά πρέπει να θυμούνται κάποιοι, πως "αν χυθεί το γάλα δε ξαναμαζεύεται" και οφείλουν να ενεργήσουν τάχιστα, διότι ακόμη όλα είναι υπό διαμόρφωση.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger