1/11/12

Η λίστα Λαγκάρντ και τα απόνερα στον Τύπο


Ζούμε στην εποχή του παραλογισμού!
Είναι ολοφάνερη πλέον και στον πιο αδαή η σύμπλευση ΜΜΕ , εξουσίας και συμφερόντων!
Όλοι περιμένουν η Ελληνική πολιτεία να πράξει τα δέοντα για να σταματήσει ο βόρβορος.
Είναι αληθές πως τόσα χρόνια αφέθηκε να λειτουργεί χωρίς κανόνες  ο τύπος , ενώ έπρεπε η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη να έχει παρέμβει σε πάμπολλες περιπτώσεις και να έχει σταματήσει την υφέρπουσα σε αρκετές περιπτώσεις φασιστική αντίληψη μερίδας του τύπου και κάποιων ΜΜΕ.
Ενώ σε μία ευνομούμενη πολιτεία, έπρεπε η έννοια της ελευθεροτυπίας να συμπλέει με την αλήθεια και το δίκαιο κάποιοι κατάλαβαν ξαφνικά ότι σε όλο αυτό το ανθρωποφαγικό οικοδόμημα του Ελληνικού τύπου -έντυπου και ηλεκτρονικού- που γιγαντώθηκε και έγινε ρυθμιστής των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, πρέπει να μπουν κανόνες και να ισχύσουν οι νόμοι του κράτους.
Ως σκέψη σωστή , διότι έπρεπε να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που ζούσαμε μέχρι σήμερα. Αλλά ως timing και ως θεματολογία λάθος !
Στο κλίμα των ημερών όπου κυριαρχεί η οργή του λαού για τα όσα έγιναν και γίνονται, δόθηκε λανθασμένα η εντύπωση με την υπόθεση της δημοσιοποίησης της λίστας " Λαγκάρντ"και φυσικά διογκώθηκε από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις που το βρήκαν "ως βούτυρο στο ψωμί τους", ότι κάποιοι προσπαθούν να συγκαλύψουν πρόσωπα, ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να καλύψει τα μέλη του κλπ.
Πρέπει να γίνει σαφές στην εξουσία το κυρίαρχο αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται από τις ανεπάρκειες του πολιτικού μας συστήματος και την κακοδιαχείριση.
Το αίτημα της κοινωνίας είναι πως περιμένει να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε όποιον δε σεβάστηκε το δημόσιο χρήμα και σε όσους πλούτισαν σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, ενώ συγχρόνως επιθυμεί  την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος και την αληθινή εξυγίανσή του.
Η δίωξη Βαξεβάνη, για το λόγο που έγινε και τη χρονική συγκυρία που έγινε, απλά έδωσε την αφορμή σε όσους τόσα χρόνια πρωτοστατούσαν στα στημένα δημοσιεύματα και στην ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης -από μερίδα των ΜΜΕ - της Ελληνικής κοινωνίας να το παίξουν τιμητές και θιγμένοι .
Εξ άλλου και τα διεθνή ΜΜΕ παρουσίασαν με τα μελανότερα χρώματα και ως προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας τη δίωξη του δημοσιογράφου.
Θεωρώ ότι ορισμένα πράγματα χρήζουν μεγαλύτερης και διεξοδικότερης βασάνου πριν υλοποιηθούν, αλλιώς γυρίζουν μπούμερανγκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger