16/11/12

Θυσίες όχι μόνο από το λαό!


Είναι πανεύκολο να μιλάς για θυσίες, για περικοπές,για περιστολή εξόδων ...όταν όμως αυτές αφορούν τους άλλους!
Έτσι λειτουργεί κατά κύριο λόγο ο άνθρωπος, άλλωστε είναι στην ανθρώπινη φύση το να αποφεύγει τα δύσκολα και τα επώδυνα.
Χαρακτηριστικό είναι πως πολλές φορές μιλούμε για αρρώστιες ακόμη και για το θάνατο, αλλά αυτό θεωρούμε ότι αφορά τους άλλους και όχι εμάς.
Αυτή ήταν η σκέψη μου όταν διάβασα την είδηση πως ενώ ματώνει η κοινωνία, εξ αιτίας του μπάχαλου που προκάλεσαν πολιτικές επιλογές δεκαετιών πριν, κάποιοι ....συνεχίζουν τις σπατάλες σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Μετά από ερώτηση του βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Ψυχάρη διαπιστώθηκε πως δαπανάται ετησίως το υπέρογκο ποσό του 1.000.000 ευρώ για τη χρήση κινητών τηλεφώνων!
Από τις απαντήσεις που έλαβε ο εν λόγω βουλευτής, προκύπτει πως τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα διαθέτει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο αριθμός των συνδέσεων φτάνει τις 1.000, με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ.
Το Υπ. Εξωτερικών δαπανά για τηλέφωνα 105.895 ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών 99.985 ευρώ και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης 2.000 ευρώ, για χρήση μόλις ενός κινητού, του υπουργού.
Σύμφωνα με το βουλευτή, απάντηση δεν έχει έρθει ακόμη, από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού.
Κάτι που σημαίνει ότι με αυτές τις δαπάνες το κόστος ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Το ποσό αυτές τις στιγμές φαντάζει προκλητικά μεγάλο και θεωρώ πως η πολιτική ευθύνη τέτοιων ενεργειών πρέπει να βαραίνει αποκλειστικά τα σχετικά Υπουργεία.
Δεν είναι δυνατόν να αναζητούνται οι λύσεις και να παίρνονται οι δύσκολες αποφάσεις μόνο από τον πρωθυπουργό που πλειστάκις έχει σώσει τα προσχήματα!
Το κλίμα στη δοκιμαζόμενη κοινωνία είναι βαρύ και όλοι έχουν στρέψει τα βλέμματά τους πλέον στους πολιτικούς ταγούς, τους οποίους κρίνουν ιδιαιτέρως αυστηρά πλέον!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger