3/12/12

Η αμφισβήτιση Βενιζέλου και το ...φάουλ με τη Χρυσή Αυγή!


Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με πρακτικές που ακολουθούν συγκεκριμένα κοινοβουλευτικά κόμματα και μόνο ότι βρέθηκαν στο πολιτικό προσκήνιο, τηρώντας δημοκρατικές διαδικασίες, οφείλουν το σεβασμό μας.
Αυτό αφορά όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και φυσικά και τη Χρυσή Αυγή.
Πρόσφατα ακούσαμε τον κ.Βενιζέλο να προτείνει κάτι το πρωτοφανές για μία δημοκρατική Χώρα.Δηλαδή να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Το κόμμα αυτό πράγματι χρησιμοποιεί πρακτικές που πολλές φορές κινούνται μεταξύ σφύρας και άκμονος σε ότι έχει  σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με τη δημοκρατική προσέγγιση πολλών ζητημάτων, επενδύοντας στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία .
Η δημοσκοπική του άνοδος όμως, δείχνει την απογοήτευση των Ελλήνων στις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς και τη συνεχώς διογκούμενη απαίτηση του λαού,για κάθαρση του πολιτικού μας συστήματος καθώς και για πραγματική τιμωρία των κερδοσκόπων πολιτικών και λοιπών παρατρεχάμενων της εξουσίας.
Θα πει κάποιος λογικά σκεπτόμενος, πως οι υπερβολές και οι ακροβασίες των Χρυσαυγιτών θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα;
Φυσικά όχι , διότι ο τρόπος του πολιτεύεσθαι των σημερινών εκπροσώπων του κόμματος αυτού,η φρασεολογία και οι πρωτοβουλίες τους ,παραπέμπουν σε πολιτική υποκουλτούρα και υποβάθμιση του πολιτικού κόσμου.
Από την άλλη πλευρά, οι λογικές νεποτισμού, αναξιοκρατίας,σήψης και γενικευμένης διαφθοράς που εξέθρεψε το υπάρχον πολιτικό σύστημα τις τελευταίες δεκαετίες, οδήγησε το λαό στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει γροθιά στο στομάχι του διεφθαρμένου συστήματος.
Η πρόταση Βενιζέλου είναι σίγουρο ότι θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και για το λόγο αυτό θεωρώ την κίνησή του αυτή, ως ...φάουλ!
Θα περιμέναμε από τον κ.Βενιζέλο που πραγματικά ζει δύσκολες ώρες από την αμφισβήτιση που υπάρχει στο πρόσωπό του, να προτείνει τρόπους κάθαρσης του κόμματός του, ανάδειξης των ευθυνών των πολιτικών του συντρόφων και φυσικά της παραδειγματικής τιμωρίας των διεφθαρμένων.
Ο λαός επιζητεί αληθινή κάθαρση και όχι στάχτη στα μάτια του.
Δε μπορεί στο πάρτυ της διαφθοράς να συμμετείχε μόνο ένας Τσοχατζόπουλος -ο οποίος φημολογείται πως διαβιεί προνομιακά στη φυλακή-και να μη μπορεί κανείς λόγω νομικών κωλυμάτων να πράξει το ζητούμενο.Δηλαδή, να κατασχέσει τις περιουσίες που αποκτήθηκαν από χρήματα της διαφθοράς.
Δε μπορεί να υποτιμάται ένας λαός όταν αποκρύπτονται λίστες με φοροφυγάδες, που συμπεριλαμβάνει και "τρανταχτά " ονόματα κ.Βενιζέλο!!
Μπορεί όμως κάποια πολιτική δύναμη να κερδίσει αυτόν το λαό, όταν δείξει βούληση για πάταξη της διαφθοράς, συνέπεια λόγων και έργων , εντιμότητα των στελεχών και ικανότητα για να παραχθεί πολιτικό έργο που θα δώσει ελπίδα και προοπτική.
Όταν υπάρξει τέτοια πολιτική, είναι σίγουρο πως ακραίες δυνάμεις που επενδύουν στην αποτυχία του υπάρχοντος κοινοβουλευτικού συστήματος, θα μείνουν οριστικά στο περιθώριο!


1 σχόλια:

george vangopoulos είπε...

απλά!!! τα είπες όλα . έτσι ακριβώς.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger