20/12/12

Αθίγγανοι ξυλοκοπούν ...στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης


Ορμώμενη από το ρεπορτάζ του Best TV και εξ αφορμής των όσων διαδραματίσθηκαν στη Μεσσήνη, στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καταθέτω το παρακάτω σχόλιο.

Η αυξανόμενη φτώχεια έχει ως αποτέλεσμα την ένταση της εγγκληματικότητας ιδίως στην περιφέρεια της Μεσσηνίας, όπου διαβιούν περιθωριοποιημένες ομάδες πολιτών, Ελλήνων αθιγγάνων κυρίως αλλά και αλλοδαπών.
Η ανυπαρξία αποτελεσματικότητας της κρατικής εξουσίας , που έχει δομηθεί σε λογικές αντιμετώπισης του εγκλήματος ,των αρχών του περασμένου αιώνα,οδηγεί σε αποθράσυνση τους παρανομούντες.
Όταν μάλιστα αυτοί ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ομάδες , χωρίς τη στοιχειώδη παιδεία, τότε τα πράγματα αγριεύουν και ξεφεύγουν.
Απαιτείται όμως ψυχραιμία και εφαρμογή άμεσων πολιτικών που θα εξαναγκάσει τους παρανομούντες σε νομοταγείς συμπεριφορές.
Συγχρόνως όμως κρίνεται αναγκαία και η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. για να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις σύγχρονες ανάγκες και έτσι να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που έχει διαταραχθεί.
Η υπερβολική γραφειοκρατία ,η ανάθεση ξένων καθηκόντων στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και η δομή,ανάπτυξη και λειτουργία των υπηρεσιών της, με το υπάρχον υδροκέφαλο σύστημα, παρά την υπερπροσπάθεια των Αστυνομικών είναι παράγοντες ανασταλτικοί του αναγκαιούντος αποτελέσματος.

Στον αγώνα αυτό απαιτείται συνέργεια της αυτοδιοίκησης και του αρμόδιου Υπουργείου για να επανέλθει η ηρεμία στους πολίτες. Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να παρέμβει δυναμικά για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι θρασύτατα υποτίμησαν την Ελληνική πολιτεία θεωρώντας την προσωρινή της αδυναμία να αντιμετωπίσει την υπερβολική εγκληματικότητα, ως κάτι το μόνιμο που μπορούν να το εκμεταλλευθούν.
Αναμένω παρέμβαση του κ.Δένδια, με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο ,για να λήξει επιτέλους αυτό το αντάρτικο των "ΡΟΜΑ" , που θέτει σε κίνδυνο την ηρεμία στην περιοχή μας.
Μόνο μέσα σε ένα οργανωμένο και με κανόνες κράτος θα μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά και να προοδεύσουμε. 
Aντωνία Μπούζα
Αναπλ.Γραμμ.Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger