26/4/13

Τουριστικό τραίνο και προαστιακός σιδηρόδρομος στη Μεσσηνία.Μεγάλες οι προοπτικές να επανέλθει στη Μεσσηνία


Στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Τρίπολη για την Περιφερειακή Ανάπτυξη την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 , ομιλητής εκτός των πολλών σημαντικών προσώπων, ήταν και ο κ.Παναγιώτης Θεοφανόπουλος πρόεδρος του ΟΣΕ ,που μίλησε για τις νέες προοπτικές του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο μετά από την σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια επαναφοράς του, που αρχίζει σιγά σιγά και διαδέχεται τη μακροχρόνια περίοδο απαξίωσης που είχε περιέλθει το ξεχωριστό αυτό μέσο μεταφοράς.
Μετά από την επιστολή μου στο Δήμαρχο Μεσσήνης κ.Αναστασόπουλο σχετικά με την προοπτική του τραίνου στο Δήμο Μεσσήνης, δηλ. την ένταξη της Μεσσήνης στις τουριστικές σιδηροδρομικές διαδρομές και την επαναλειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου , ο κ.Αναστασόπουλος πράγματι κινητοποιήθηκε και έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την άρση των δυσκολιών σχετικά με το τουριστικό τραίνο που είχαν επισημανθεί.
Στην Τρίπολη συναντήθηκα με τον κ.Παναγιώτη Θεοφανόπουλο όπου του επέδωσα στοιχεία και πληροφορίες , σχετικά με τη λειτουργία του Προαστιακού Καλαμάτας-Μεσσήνης ,με πρόταση για επέκταση της συγκοινωνίας μέχρι το λιμάνι της πόλεως Καλαμάτας και μία μικρή μελέτη για τη βιωσιμότητά της.Ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ.Θεοφανόπουλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προοπτική αυτή και συγκεκριμένα στην ομιλία του, μίλησε με θετικά λόγια για τον προαστιακό της Μεσσηνίας.
Η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης όπως με διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος κ,.Αναστασόπουλος, στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία και θα δώσει προτεραιότητα στο θέμα.
Θεωρώ ως εφικτή την επαναλειτουργία του προαστιακού, αρκεί να υποστηριχθεί από την Αυτοδιοίκηση.

1 σχόλια:

Mike Burgos είπε...

όλες αυτές οι προσπάθειες είναι θετικές και επικροτούνται αρκεί να μην τις εκμεταλλευτούν τα κομματοσκυλα για να ζητήσουν μετά ψήφους και ρουσφέτια - ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Κ ΚΑΥΧΙΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger