17/6/13

Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Τρίπολη.


Στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη όπου εκτός από Κυβερνητικά στελέχη, παρευρέθησαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου και κομματικά στελέχη του Κυβερνώντος κόμματος, έγινε μία διευρυμένη συζήτηση για το Κυβερνητικό έργο, τις εξελίξεις σχετικά με την ανάγκη μεταρρυθμισεων καθώς και τοποθετήσεις στελεχών.
Μεταξύ των στελεχών που τοποθετήθηκαν, σύντομη παρέμβαση έκανε και η Αναπλ.Γραμματέας Γυν.Θεμάτων της Ν.Δ. Αντωνία Μπούζα.
Μεταξύ των  άλλων ανέφερε:

Η παράταξή μας ως κύριος εκφραστής της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, επιβάλλεται να παραμείνει ο κύριος εγγυητής του δημοκρατικού πολιτεύματος και της πολιτικής σταθερότητας που την έχουμε ανάγκη ιδιαίτερα αυτό το διάστημα.
Η ΝΔ επενδύει στην αξιοπιστία της, επενδύει στην υπευθυνότητα και έχει το σθένος να στηρίζει πολιτικές που είναι αναγκαίες για να σωθεί ο τόπος.
Πρωτοπορεί σε πολλά έναντι των πολιτικών μας αντιπάλων, που αγωνιούν μπροστά στο εμφανές ενδεχόμενο επιτυχίας της προσπάθειάς μας και με ακραίες θέσεις και παρακμιακές συμπεριφορές, ανησυχουν τους φιλήσυχους Έλληνες που απαιτούν σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία.
Κατάφερε η ΝΔ μπροστά στην οικονομική καταστροφή που ήταν ορατή πέρυσι, να προχωρήσει σε ένα πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα πείραμα διακυβέρνησης , που παρά τις ιδεολογικές δυσκολίες, με την ηγεμονική παρουσία του πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται να προχωρά και να παράγει έργο.
Ο τόπος όμως, εκτός από την ισχυρή κυβέρνηση, χρειάζεται και υπεύθυνη αντιπολίτευση και αυτό δυστυχώς δεν το έχουμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρασυρμένος από τις σειρήνες του λαϊκισμού και τη Βαβέλ των συνιστωσών, με εμφανή την αδεξιότητα στους χειρισμούς , προτρέχει πάντα να στηρίξει αιτήματα, να δώσει υποσχέσεις,να απειλήσει επενδυτές, να διχάσει με προτάσεις για νομοθετήματα τους Έλληνες.
Ακόμη, ανέφερε:
Χρειάστηκε να πάρουμε δύσκολες  αποφάσεις εξυγίανσης και αναμόρφωσης, όπως η πρόσφατη με την ΕΡΤ που έρχονται αντιμέτωπες με λογικές διατήρησης ενός κράτους παρασιτικού, αναποτελεσματικού, που γεννά ελλείμματα  και χρέη .
Για να συνεχίσουμε να έχουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών πρέπει να κρατήσουμε συνεπή και αποφασιστική στάση, να συνεχίσουμε τις δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις , να χτυπήσουμε στη ρίζα τις παθογενείς καταστάσεις που μας έφεραν ως εδώ και να προωθήσουμε πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία και την κοινωνική μέριμνα.
Ίσως κάνοντας την αυτοκριτική μας, έπρεπε να έχουμε τολμήσει πιο νωρίς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να μην δεχόμαστε σε περιπτώσεις ιδεολογικές και Εθνικές την ισοπεδωτική παρέμβαση της Αριστεράς.
Καιρός λοιπόν να επανακαθορίσουμε στρατηγικές, να ανατάξουμε δυνάμεις, να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, να συμπορευτούμε με ανθρώπους μέσα από την κοινωνία,  με γνώσεις και ικανότητες. Ανθρώπους αποφασισμένους να συνεισφέρουν με ιδέες, δημιουργικότητα και εργατικότητα, στην ανάπτυξης της χώρας.
Το κόμμα μας πρέπει να απελευθερωθεί από δομές του χθες, να γίνει πιο ευέλικτο, αποτελεσματικό και σύγχρονο, με περιφερειακές οργανώσεις που θα ακολουθούν τις νέες αυτοδιοικητικές δομές της περιφερειακής δημοκρατίας, έχοντας καθορισμένη θητεία.
Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός του κόμματος από οποιαδήποτε αιρετή θέση ή συμμετοχή σε αυτοδιοικητικά ή εθνικά ψηφοδέλτια. Αλλιώς συντηρούμε εσωστρέφεια, γκρίνια, υποψίες και αντιπαλότητες.Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μπροστά μας έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές όπου η εσωστρέφεια συνήθως μας δημιουργεί πολλά ζητήματα.
Γνωρίζοντας φίλοι μου, τη βούληση του προέδρου μας για επανακαθορισμό και αναγέννηση της κεντροδεξιάς δηλώνω την εμπιστοσύνη μου στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει κι ελπίζω στην ουσιαστική αναγέννηση της παράταξής μας, διότι επιβάλλεται να κρατηθεί δυνατή για το καλό της πατρίδας μας.
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger