9/8/13

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑΟφειλόμενη ανταπάντηση προς το ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Οι δημοσιοποιούμενες πολιτικές αντιθέσεις έχουν εκτός της αναμενόμενης περιχαράκωσης  και πολλά θετικά στοιχεία. Αναδεικνύουν στόχους, υστερήσεις, συμπεριφορές, ελλείψεις, κινδύνους και το κυριότερο ικανότητα ή μη διαχείρισης  σημαντικών ζητημάτων.
Η κρίση όξυνε την αντίληψη των πολιτών, που μπορεί μεν να έχουν κουραστεί από τη μακροχρόνια ύφεση και  τη σκληρή λιτότητα, αντιλαμβάνονται όμως περίτρανα πως επιβάλλεται να αλλάξουμε και αυτό απαιτεί θυσίες. Απαιτεί να κάνουμε στην άκρη  νοοτροπίες και συμπεριφορές  που όλοι καταδικάζουν και να νοικοκυρέψουμε επιτέλους την πατρίδα μας.
Έτσι παρά το πυρ ομαδόν κατά της Κυβερνητικής πολιτικής πολλών δήθεν «πατριωτών» και δήθεν «προοδευτικών», δημοσκοπικά ευρήματα, αναδεικνύουν την καθήλωση  κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλπιστα και απροετοίμαστα «φλερτάρει» με την εξουσία. Αναδεικνύουν επίσης τη βούληση  των Ελλήνων, να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ  και να μην  μπει η πατρίδα μας σε περιπέτειες.
Η πολυγλωσσία όμως της λαϊκίζουσας Αριστεράς, η εμφανής ανετοιμότητα και η νοοτροπία του πολιτικού της προσωπικού, είναι οι αιτίες που οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την τύχη τους σε ευκαιριακούς πατριώτες και στη νέα κακέκτυπη έκδοση του παλιού ΠαΣοΚ .
Το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένο στο λαϊκισμό των πολλών τάσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του , αμήχανα και ερασιτεχνικά λέει ναι σε όλους και σε όλα! Με  εικασίες δηλητηριάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων , δίνει την εικόνα αποτυχίας και ανάγκης σκληρότερων μέτρων.
Αγνοούν όμως, πως πέραν της διαχείρισης  της καθημερινότητας, οι πολιτικοί ταγοί επιβάλλεται να λειτουργούν εκτός από λογιστικά και πολιτικά . Αγνοούν πως στις δημοκρατίες οι λύσεις στα προβλήματα έχουν κυρίαρχα πολιτικό περιεχόμενο  διότι υπάρχουν σχεδιασμοί , συμμαχίες, επενδυτικές πρωτοβουλίες  κλπ   Μόνο οι απλοί διαχειριστές ,εγκλωβίζονται σε λογικές αποτυχίας .
Έτσι διαβάσαμε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , θέσεις για την παιδεία , για την υπαρκτή κρίση  και τον πολιτισμό. Μάθαμε πως ο αγώνας για την παιδεία, που πρέπει να ξεφύγει από την παθογένεια της παραπαιδείας και να δώσει με την αξιολόγηση της εκπαίδευσης ανάσα στις Ελληνικές οικογένειες, είναι αποκλειστική υποχρέωση και δικαίωμα  των μονίμως διαμαρτυρομένων –προ κρίσης και μετά κρίσης-
Διαβάσαμε πως  τα γεγονότα στις Σκουριές , στην Κερατέα και όπου υπάρχει αναταραχή , αξιόποινες πράξεις και απείθεια στους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας είναι   τρόπος «αγώνα» για το ΣΥΡΙΖΑ. Αγώνας που τους εμπνέει και τους οδηγεί  και αντιληφθήκαμε, πως οι νόμοι της Πολιτείας, πλειστάκις  είναι απλά «κουρελόχαρτα» για τους «φλογερούς» πατριώτες , ενώ  ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Επειδή εκτός της αναταραχής, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού και των διχαστικών λόγων υπάρχει  και ο δρόμος της ανάπτυξης , της εργασίας, των ίσων ευκαιριών και της προόδου , οι Έλληνες είναι σίγουρο ότι δεν θα ρισκάρουν τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα για να στηρίξουν επικίνδυνους πολιτικούς ερασιτεχνισμούς.
Επειδή η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ  ως φαίνεται, «εμπνέεται»  από τη Γερμανική κουλτούρα και τον Μπρεχτ, θα απαντήσω με την Ελληνική μοναδικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τα λόγια του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη «ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιάς τυγχάνον πολιτείας» Δηλ. αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος!

4 σχόλια:

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Η κ. Μπούζα γράφει: "ο αγώνας για την παιδεία, που πρέπει να ξεφύγει από την παθογένεια της παραπαιδείας και να δώσει με την αξιολόγηση της εκπαίδευσης ανάσα στις Ελληνικές οικογένειες..."

κ. Μπούζα
για την παραπαιδεία αλλά και την μη αξιολόγηση εκτιμώ ότι δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτά ευθύνονται οι Κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων που δεν είχαν την βούληση να τα τελειώσουν.Διαρκώς μιλούσαν για μεταρρυθμίσεις, αλλά για βηματισμό είχαν διαλέξει το σημειωτόν και την όπισθεν! Οι μισθοί των εκπαιδευτικών ήταν μισθοί πείνας, τα τμήματα στα σχολεία ήταν των 30 μαθητών, τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων ήταν πέρα από την σχολική διδαχθείσα ύλη και όλα αυτά γιγάντωναν την παραπαιδεία.Παθογένειες τύπου παραπαιδείας υπήρχαν αρκετές στο ελληνικό δημόσιο και όλοι κάναν την πάπια γιατί τους βόλευε όλους και πρώτα τους εκάστοτε κυβερνώντες.
Συμφωνώ κλείνοντας με τον Αριστοτέλει που λέει:"αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος"
Υ.Γ. Στο κάτω μέρος της σελίδας γράφει Αντωνία Μπούζα Περιφερειακή Σύμβουλος Μεσσηνίας. Αυτό Αντωνία είναι ευχή;

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου είπε...

κ.Σταυριανόπουλε, σήμερα βρισκόμαστε στο μεταίχμιο ή της αλλαγής προς το καλύτερο ή της συνέχισης των στρεβλών καταστάσεων του χθες.Στην παρέμβασή μου δεν ασχολήθηκα με τη γέννηση των παθογενειών, που όλοι μας αναγνωρίζουμε.Ασχολήθηκα με το τι ισχύει σήμερα.Στο θέμα της παιδείας είναι γνωστό σε όλους ότι το σύστημα χωλαίνει επικινδύνως.Ότι οι Ελληνικές οικογένειες καίτοι το κράτος δαπανά υπέρογκα ποσά για την παιδεία αναγκάζονται να προσφεύγουν στην παραπαιδεία που πολλές φορές προσφέρεται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας παιδείας παύει πλέον να είναι είδηση.Οπότε αντί για κριτική κι απλές διαπιστώσεις,αλλά και ως μέλος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας ίσως θα ήταν καλύτερο αφου αναγνωρίζατε το πρόβλημα να εκθέτατε και τις απόψεις σας για την επίλυσή του.Τώρα σε ότι με αφορά , ποτέ δεν υπέγραψα ως Περιφερειακή Σύμβουλος πουθενά , αλλά καμιά φορά αγαπητέ κ.Σταυριανόπουλε, η απόλυτη αδράνεια και η παντελής απουσία έργου και λόγων πολλών εκλεγμένων, ενώ η κατάθεση θέσεων και προτάσεων από ανθρώπους που υπηρέτησαν το θεσμό, δίνει στους πολίτες την εντύπωση της εν ενεργεία προσφοράς τους.Αντί να το σχολιάσετε ίσως θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να κάνετε περισσότερο αισθητή την παρουσία σας στο θεσμό που υπηρετείτε, τον οποίο δυστυχώς η αδιαφορία και η έλλειψη λόγου και παρεμβάσεων ορισμένων, τον υποβάθμισε, ιδιαίτερα στη Μεσσηνία.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Κ. ΜΠΟΥΖΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΚ ΠΡΩΗΝ ΝΕΛΕ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!
Κ. ΜΠΟΥΖΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑΣ ΒΟΒΑΡΔΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΞΙΩΘΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ... ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΠΟΥ...ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου είπε...

Αγαπητέ μου κ.Σταυριανόπουλε,μην υποτιμάς τη Μεσσηνιακή παράδοση όπως είναι τα πανηγύρια της Μεσσηνιακής γης. Ουδόλως αναφέρθηκα στα πανηγύρια στα οποία και οι δύο έχουμε πλειστάκις συναντηθεί, αλλά σε σοβαρά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής και αφορούν τη Μεσσηνία.Εκκρεμμότητες υπάρχουν , αιτήματα και ανάγκες του τόπου μας , που καλό είναι να παρακολουθώνται στενότερα.Στα στοιχεία που με αφορούν και αναφέρει το Blog μου ουδέποτε ανεγράφη κάποια ανακρίβεια και αναφέρονται όλες οι ιδιότητές μου ξεκάθαρα.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger