24/4/14

Η απαξίωση της πολιτικης οδηγεί τελικά στην αναγέννηση της;Γράφει:Η Αντωνία Μπουζα
Οι τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα και ο τρόπος του διοικειν και αρχειν απο πλευράς των αιρετών της, οδήγησε σταδιακά στην υποβάθμιση της πολιτικης ζωης και στην καχυποψία των πολιτών.
Καχυποψία, που εκτείνεται σε ολο το φάσμα της Δημοσιας ζωης πλέον και οδηγεί πολλές φορες σε υπερβολές και αδικίες.
Σθεναρα υποστηριζω πως η ισοπεδωση και η γενίκευση της απαξίωσης, ειναι λογικές που δεν αρμόζουν σε σκεπτόμενους και συνειδητοποιημένους πολίτες.
Αφού περάσαμε τα κρίσιμα χρονια της κρίσης απο συμπληγάδες, αφού ματωσαμε και πονεσαμε , φθάσαμε σε κάποιο αποτέλεσμα, το οποίο μπορει να ειναι ο φάρος εξόδου μας απο τις παθογενεις αδιέξοδες καταστάσεις. Απέναντι όμως σε αυτήν τη γενικη παραδοχή , έχουμε τις φωνές της άρνησης, της τρομολαγνειας και του εκφοβισμού που δηλητηριάζει όλα αυτα τα χρονια τις ζωές μας.
Αρνηση, χωρις προτάσεις, χωρις σχεδιασμο και αληθοφανεις κι εφικτές λύσεις.
Αντίθετα φτάσαμε να θεωρούμε πολιτικο λόγο, την.....πεποίθηση της καλύτερης πειθους απο πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των αρεστων λόγων φρουδας ανύψωσης του ηθικού των Ελλήνων .
Μέσα σε ολο αυτο το σαθρό και θνησιγενες -αν δεν αλλάξει - πολιτικο σύστημα, είδαμε την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών, την απόλυτη ανατροπή .Σαν ορμητικος χείμαρρος, ξεχύθηκαν οι μέχρι χθες αποστασιοποιημενοι πολιτες και απλοι θεατες κι άρχισαν  να ασχολούνται με τα κοινα. Ετσι το φαινόμενο των πολλών συνδυασμών πηρε μεγάλες διαστάσεις σε ολη τη Χωρα και φυσικα, ξεσήκωσε και ...θορύβησε συγχρόνως. Μετα απο ολο αυτο, κάποιοι πρέπει να γίνουν καλύτεροι, άλλοι να δουλέψουν περισσότερο και μερικοί να σεβαστούν λιγο παραπάνω την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Είδαμε να σχεδιάζονται νέες  αυτοδιοικητικές κινήσεις, να ασχολούνται με τον τοπο τους, ποικίλων επαγγελμάτων, κουλτούρας , παιδειας και ικανοτήτων ανθρωποι και να απομακρύνεται η κοινωνια απο την υπεροπτικη προσέγγιση της πολιτικης κάποιων θεωρητικα δήθεν ικανών με περγαμηνές , πλειστακις αδηλου προελευσεως, που στην πρακτική εφαρμογή αποδεικνύονται κενές περιεχομένου.
Είδαμε να αντιδρούν και να συμμετέχουν ενεργα πολιτες που μέχρι χθες ήσαν αδρανείς κι είχαν αφήσει τη διαχείριση της καθημερινότητας τους σε επαγγελματίες του είδους.
Δίκαια θεωρω οτι η κριση, οι προσδοκίες που δεν πραγματοποιούνται και η δυσαρέσκεια για τα παθήματα μας, ίσως αποτελεί την αφετηρία μιας νέας προοπτικής για τη Χωρα μας.
Με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μπροστα, άσχετα αν συμφωνουμε η οχι πολλες φορες με τις πολιτικές προσεγγίσεις τους, ισως και σε καποιες περιπτωσεις με τον τροπο του πολιτευεσθαι , η πατρίδα μας μπορει να κάνει τα άλματα που ειναι απαραίτητα για την ευημερία της.
Οχι λοιπόν στην αδρανοποιηση , αλλα στη συμμετοχή , στη δράση και στην προσφορά !
Τελικως και στην περιπτωση αυτη ισχυει το.....ουδεν κακον αμιγές καλου !
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger