9/5/14

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ κ.ΣΙΝΑΠΗ συνεργάτη της έγκριτης εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Προς : ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι  μία εβδομάδα  πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι «θερμό» το πολιτικό κλίμα και υπάρχουν «εξάρσεις» στην αντιπολιτευτική τακτική των διαφόρων περιφερειακών συνδυασμών.
Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι όμως είναι, πως οι γνωστές και αποδεκτές «κατευθύνσεις» στήριξης των τοπικών ΜΜΕ , σε πρόσωπα και πολιτικούς χώρους, είναι δεοντολογικό αυτήν την περίοδο, να αναμειγνύονται στις αυτονόητες ,πρόσκαιρες μεν, αλλά συνήθεις δε, αντιθέσεις των διαφόρων αυτοδιοικητικών συνδυασμών.
Διάβασα σήμερα στο σημερινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας , ένα σχόλιο του συνεργάτη σας κ.Γιάννη Σινάπη, σχετικά με τις θέσεις μου και την αγωνία μου για την πορεία του αιτήματος του επενδυτή, για την εξόρυξη λιγνίτη στην περιοχή της Φαλάνθης Μεσσηνίας, το 2012.
Απαντώ λοιπόν, πως οι αναδρομικές ανασύρσεις άρθρων , με θέσεις που αφορούσαν την τότε τρέχουσα επικαιρότητα, δεν είναι επιτρεπτές, πόσο μάλλον αξιοποιήσιμες πολιτικά ή δημοσιογραφικά, διότι σήμερα οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί. Το παρελθόν καταγράφεται και αξιολογείται από την εξέλιξη των γεγονότων και το παρόν διαμορφώνεται .
Έτσι λοιπόν, το αίτημα της εταιρείας που ήθελε την εξόρυξη του λιγνίτη στη Φαλάνθη Μεσσηνίας, εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται πως δεν στηρίχθηκε ποτέ από την Περιφερειακή Αρχή και τον Πέτρο Τατούλη , ο οποίος  εκτός  από πολιτικός  παράγων, είναι και ο θεσμικός εκπρόσωπος της Διοικητικής Αρχής της περιφέρειας Πελοποννήσου .
Εκ της θέσεώς  του λοιπόν, ενήργησε σύννομα  και προώθησε το αίτημα σύμφωνα με τους  νόμους και τις διατάξεις της Ελληνικής πολιτείας.
Οι τότε δίκαιες ανησυχίες πολιτών και ενεργών πολιτών, τελικά έμειναν μόνο ανησυχίες διότι ο κ.Τατούλης και οι Υπηρεσίες που προΐσταται , ΟΥΔΕΠΟΤΕ  είπαν ναι σε τέτοιο ενδεχόμενο.
Η εμφανής πολιτική εκμετάλλευση από πλευράς διαφόρων εκπροσώπων συνδυασμών και πολιτικών παραγόντων και η αναμόχλευση ενός τελειωμένου ζητήματος , θεωρώ ότι εντάσσεται  μόνο στο κλίμα των ημερών.
Εν κατακλείδι, πάντα πίστευα ότι η ευρύτερη περιοχή της Κορώνης έχει ως αναπτυξιακές κατευθύνσεις  τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και συντάσσομαι σ΄αυτό και με τις θέσεις του Πέτρου Τατούλη  που με κάθε τρόπο ενισχύει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα αγροτικά προϊόντα του τόπου μας.
Σας ευχαριστώ για την πολύχρονη φιλοξενία των θέσεών μου.
Μετά τιμής

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου 
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» του Πέτρου Τατούλη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger