9/6/14

Ανασχηματισμός ναι, με αλλαγη πολιτικης ομως!


Λιγο πριν την ανακοινωση των ονομάτων του ανασχηματισμού όλοι μας αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι επιθυμει ο πρωθυπουργός κ.Αντωνης Σαμαρας, να σηματοδοτήσουν οι οποιες αλλαγές αποφασίσει.
Ελπιζω το αποτελεσμα των Ευρωεκλογών να έδωσε το μήνυμα στην Κυβέρνηση και με την αλλαγη των προσώπων στους κυβερνητικούς θώκους, να μεταβληθεί και η πολιτική που χαρακτηριζόταν σε ορισμένες περιπτώσεις απο σκληρότητα και λογιστική λογικη δηλ. ενδιέφεραν μόνο οι αριθμοί και οι ανθρωποι και οι ανάγκες τους, ήσαν σε δεύτερη μοίρα.
Εφ όσον η οικονομία μας μετα απο θυσίες των Ελλήνων και σκληρή δουλειά μπαίνει σε μια ρότα, οι παθογένειες σιγα σιγα διορθώνονται και η δημόσια διοίκηση που ηταν ο μεγάλος ασθενής, βρίσκει το βηματισμό της καλό θα ειναι οι μονοπλευρες τεχνοκρατικές αντιλήψεις να μπουν στην άκρη και να υπερισχύσει την περίοδο αυτη οπου είμαστε όλοι οικονομικα ευάλωτοι, η κοινωνική και ανθρωπιστική αντίληψη της πολιτικης.
Η ενίσχυση των τραπεζών μπορει να συγκρατεί, να ενισχύει και να στηρίζει τη γενικη οικονομία, αλλα η μονομερής στήριξη των τραπεζιτών και η αυστηρότητα στην επιχειρηματικότητα και στη φορολογία των νοικοκυριών,δημιουργει ασφυξία στην αγορά, στους επιχειρηματιες , τους αγρότες μας, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Επιβάλλεται να περάσουμε στην ανθρωποκεντρική πολιτική και ν απομακρυνθουμε απο τη στείρα λογικη της απολυτοτητας των αριθμών. 
Η πλευρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζει τη θολούρα της αναπάντεχης αύξησης των ποσοστών της και έχει χαθεί στο όραμα για μεγαλοϊδεατισμό και επικράτηση της ανεύθυνης πολιτικης της.
Η ανευθυνότητα και οι φανφάρες τύπου εύκολων και απλών λύσεων των συσσωρευμένων προβλημάτων την καθιστά επικίνδυνη και δημιουργει στους πολιτες καχυποψία.

Μια λύση εχουμε , να πετύχουμε και ν αντιστρέψουμε το επβαρυμενο κλιμα που έχει καθησει σαν μαύρο πέπλο πανω απο τους Ελληνες και τις Ελληνίδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger