16/6/14

Δήμοι, διεκδικήσεις και ....όνειρα θερινής νυκτος!


Τελικα το αυτονόητο και το σαφές στην Ελλαδα,γινεται δύσκολα κατανοητό ! Γιατι γινεται αυτη η αναφορα; 
Διοτι τελευταία, η αυτοδιοίκηση στη Χωρα μας και δει η Ά βάθμια, σε πολλες περιπτώσεις με πράξεις και δηλωσεις,  κινείται μεταξύ σφύρας-ακμονος, δημιουργώντας συγχυση και απορίες!
Βρισκόμαστε στη δυσχερή θέση να πρεπει να στηρίξουμε τα αυτονόητα που βλέπουμε πως αμφισβητούνται  και συγχρόνως, να πείσουμε τους πολιτες,  πως ο ρόλος της Αυτοδιοικησης τη χώρα μας έχει προ πολλού ξεκαθαρίσει, ασχετα αν χρήζει βελτίωσης και διόρθωσης, ενώ σήμερα με ολα οσα εχουν συμβεί στην πατριδα μας, το λιγότερο που  πρεπει να μας απασχολεί ειναι...τα καθήκοντα των αιρετών της και οι αρμοδιότητες τους.
Τι έχει ομως δείξει η μέχρι σήμερα πορεια της Αβαθμιας Αυτοδιοικησης, εκτός πολλων σημαντικών θετικών στοιχείων που όλοι μας αναγνωρίζουμε; 
Δυστυχως σε πολλες περιπτώσεις, διαφαινεται ελλειψη Προγραμματισμού , προτεραιότητες εργων ήσσονος σημασίας, ένδεια οράματος και στόχων, υπερχρέωση των δήμων, πολυκερματισμός και κατασπατάληση πόρων και σε ορισμένες περιπτώσεις, μη εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών και υποβάθμιση της ζωης τους.
Δυστυχως στις μελέτες για την απόδοση του αυτοδιοικητικού θεσμού, εμφαινεται και η διατήρηση της πρωτοφανούς  διαφθορας που δυναμιτίζει τις προσπάθειες και το έργο των ικανών και εντιμων.
Φανταστείτε οταν με τοσο περιγραφομενες και ξεκαθαρισμενες αρμοδιότητες προκύπτουν τοσα αρνητικά και καθηλωτικα του θεσμού,τι τραγικές συνεπειες θα έχει για την πορεια της Ελληνικής περιφέρειας  η σκέψη και μόνο οι δημοτικές αρχές σε ολη τη χώρα, να εχουν εν λευκώ τη διαχείριση του ΕΣΠΑ!!!!!!
Εν κατακλείδι, η Ελληνικη Πολιτεία έχει νομους, έχει θεσμούς, έχει ρόλους, έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς και αποφασίζει το καλύτερο για την Ελληνικη περιφέρεια.
Οποιοι δεν συμφωνούν επιβάλλεται η να αποδεχτούν τη νομιμότητα η να διαλέξουν τη δικη τους ....φυσικα, μοναχική πορεια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger