20/7/15

Κάτω τα χέρια κ.Τσιρώνη απο τους κυνηγούς
Οι εμφανώς επιπόλαιοι χειρισμοί του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη οδηγούν σε συνέχιση αποφάσεων του ...γόνατου που επηρεάζουν δυσμενώς τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την οικονομική δραστηριότητα στην πατρίδα μας.
Μετά την αλλοπρόσαλλη πολιτική του συγκεκριμένου υπουργού στο φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων, έντονη φημολογία φέρει να δίνει καίριο χτύπημα σε ανθρώπους που έχουν αγαπήσει μια δραστηριότητα όπως είναι το κυνήγι, που έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους .
Μία σειρά νέων μέτρων  σκέφτεται να ισχύσουν για το κυνήγι, όπως η μείωση του χώρου κυνηγετικής παρέμβασης ,μείωση της κυνηγετικής περιόδου, κατάργηση της ομοσπονδιακής θηροφυλακής που ίδρυσαν και πληρώνουν οι ίδιοι οι κυνηγοί, κατάργηση κυνηγετικών συλλόγων και  αποφασιστική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για το κυνήγι να έχουν οικολόγοι και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων .
Αυτή η προοπτική  δημιουργεί  νέα δεδομένα και δίνει καίριο χτύπημα στη δημοφιλή αυτή δραστηριότητα.
Το κυνήγι που έχει φανατικούς οπαδούς και συγχρόνως φανατικούς φίλους της φύσης, διέπεται από αυστηρούς κανόνες και ειδική νομοθεσία προστασίας της αναπαραγωγής των θηραμάτων και προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας .
Η δήθεν οικολογική προσέγγιση του υπουργού, αντί να βοηθά τη φύση και το περιβάλλον, αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα μέσω της υπερβολής και της απαγόρευσης, που δεν ταιριάζουν στις δημοκρατίες.

Το κυνήγι είναι πλέον σε διεθνές επίπεδο, ένα διανοητικό και ηθικό κεφάλαιο, χωρίς φυλετικά, εθνικά και ιστορικά όρια, ενώ συνδυάζει διανοητικά και φυσικά οφέλη για τον άνθρωπο.
Συγχρόνως στην Ελλάδα της κρίσης, μέσω του κυνηγίου υπάρχουν 7000 θέσεις εργασίας και μόνο από τις καταθέσεις στο πράσινο ταμείο δημιουργείται όφελος για τη Χώρα μας πάνω από 1 δις ευρώ .

Ας δρομολογήσει αν επιθυμεί το Υπουργείο την αυστηρή ,ίσως κι αυστηρότερη τήρηση των Νόμων που διέπουν το κυνήγι, την προστασία των θηραμάτων  και την προστασία του περιβάλλοντος , αλλά επ΄ ουδενί  ΟΧΙ σε γενικές απαγορεύσεις .
Αντωνία ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger