29/12/15

Ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογων στην Ν.Δ.και προβληματισμοίΗ  παράταξη της Ν.Δ., σε λίγο διάστημα θα έχει αφήσει πίσω της τις εσωκομματικές διαδικασίες που αυτονόητο είναι να εμφανίζουν προσωρινά μια εικόνα εσωστρέφειας προς την κοινωνία που σήμερα αγωνιά από την προχειρότητα διοίκησης και αναποτελεσματικότητας διακυβέρνησης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κι επιθυμεί η αξιωματική αντιπολίτευση να παραμείνει δυνατή και έχουσα την εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.
Οι πολίτες επιζητούν η ικανότητα και η ανανέωση στην πολιτική να μην περιγράφεται απλά ως ιδέα, αλλά να γίνεται πράξη από ανθρώπους που έχουν την ανάλογη εμπειρία και τις γνώσεις για τα τόσο υψηλά και απαιτητικά αξιώματα καθώς και διάθεση αλλαγής όσων εσωτερικών  παθογενειών, συνέβαλαν στη συρρίκνωση και στην ήττα στις εκλογικές αναμετρήσεις την ιστορική παράταξη της Ν.Δ., οδηγώντας στην άνοδο και στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ και σε περιπέτειες τη Χώρα.
Ο Α γύρος των εσωκομματικών εκλογών έδωσε ξεκάθαρα τα μηνύματα της ελπίδας και προσδοκίας προς τη Ν.Δ και πως ούτε πολυέξοδες προεκλογικές εκστρατείες, ούτε βαρύγδουπα ονόματα από τα πολιτικά τζάκια δελέασαν τους πολίτες, που επιθυμούν αμεσότητα, σταθερότητα, αξιοπιστία, κοινωνικό πρόσωπο από τις πολιτικές που προτίθεται να στηρίξει και υλοποιήσει η παράταξη της Ν.Δ.
Συγχρόνως, διεφάνη πως απέρριψαν προτάσεις και πολιτικές για αυστηρές δημοσιονομικές προσεγγίσεις, λογιστικές λογικές και απρόσωπο κράτος.
Οι πολίτες ιδιαιτέρως σήμερα ζητούν ελπίδα ανθρωπιάς, λύσεις προβλημάτων, ισοτιμία, αξιοκρατία, σχέδιο ανάκαμψης και διαφυγής από τα αδιέξοδα που οδήγησε την πατρίδα μας, η πολιτική του...τζόγου, της ανικανότητας και των αριστερών ιδεοληψιών.
Ακόμη έδωσαν το μήνυμα πως η σεμνότητα, ο μόχθος και η δουλειά πρέπει να είναι ο μόνος δρόμος για την ανέλιξη των νέων που επιζητούν την καταξίωση, είτε εσωκομματικά, είτε γενικά στις μάχες ζωής .Φυσικά, όχι αρκούμενοι μόνο στην επίδειξη της  αστυνομικής τους ταυτότητας και της ηλικιακής τους ταυτοποίησης, ως το μόνο διαβατήριο εισόδου στην πολιτική και την κάθε λογής εξουσία .Άλλωστε η λογική της δήθεν ηλικιακής ανανέωσης, ως λύσης των προβλημάτων, οδήγησε τους Έλληνες στην επιλογή ενός νέου ηλικιακά προσώπου όπως είναι ο κ.Τσίπρας, που δυστυχώς την πολιτική του και την έλλειψη εμπειρίας του,την πλήρωσε και θα την πληρώνει ο Ελληνικός λαός για πολλά χρόνια.
Κάποιοι θέτουν στη διάρκεια αυτής της περιόδου, διλήμματα περί βαρώνων, περί ανανέωσης, περί κεντρώας πολιτικής κατεύθυνσης και περί πολιτικών απόλυτης συμπόρευσης με τις ανάγκες της ιδιωτικής οικονομίας, ως τη μόνη λύση επίλυσης  των συσσωρευμένων προβλημάτων της Χώρας.
Ακούγονται στον αντίποδα αυτών, άλλα διλήμματα περί οικογενειοκρατίας που είναι αληθές πως ανθεί εδώ και πολλά χρόνια στην πολιτική ζωή της Χώρας και συμπεριλαμβάνεται στα όσα οδήγησαν σε απαξίωση την πολιτική στα μάτια των πολιτών και περί αποτελεσματικότητας στην υλοποίηση ειλημμένων πολιτικών αποφάσεων.
Η παρουσιασθείσα στον Α΄γύρο άκομψη προσπάθεια κάποιων παρατρεχάμενων να θεωρήσουν εαυτούς ικανούς να καθοδηγήσουν τους πολίτες, δηλώνοντας δημόσια τη δική τους επιλογή και να επιχειρούν να το πράξουν μέσω διαδικασιών μηνυμάτων, δημοσιευμάτων  κλπ , θεωρώ ότι ουδένα σώφρονα πολίτη μπορεί να επηρεάσουν , ενώ δεν μπορούν να το ανεχτούν πλέον και ως πρακτική, διότι παραπέμπει στο χθες που θέλουμε να αλλάξουμε.
Βέβαια στα διλήμματα που προβληματίζουν τους πολίτες εμπεριέχονται και πλείστα άλλα ζητήματα που μπορεί μεν να είναι απολύτως ανώδυνα, δείχνουν όμως προθέσεις και επηρεάζουν τον κόσμο της παράταξης που αγωνιά και θέλει την καλύτερη λύση για το αύριο της Ν.Δ.
Το διάστημα αυτό απαιτεί προσοχή, απαιτεί ήπιους τόνους από όλους και προβληματισμό για την επόμενη μέρα που πρέπει να έρθει ,αναδεικνύοντας κυρίαρχα ένα πράγμα .
Πως υπερασπιζόμενοι το παρελθόν της παράταξης, σεβόμαστε και δουλεύουμε για το μέλλον της .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger